Poroka sanje vsakega dekleta?

Sem čudna, vem …. po eni strani ne maram takšnih stvari, ki jih imajo vsi drugi ..npr. avto, ki ga kupujemo je vedno stvar težkega pregovarjanja znotraj naše družine …. Tomaž hoče nekaj, kar je price performance, torej kjer največ dobiš za svojo ceno in to so ponavadi avtomobili, ki so v svojem rangu najbolj množični, jaz pa hočem vedno nekaj takšnega, kar se bolj poredko vidi in seveda redkost vedno plačaš.
No, tokrat imamo pri nas Mini cooperja in Nissan Pathfinderja, tako da lahko sklepate, čigava je tokrat zmagala 😉 Podobno je pri oblekah, čevljih, hrani, moških 😉 …
Tudi moje razmišljanje je podobno svojeglavo. Vsekakor menim, da ni kuhanje prioriteta in državljanska dolžnost ženskih osebkov, da moški ne pomivajo meni …ampak sebi ali nam 🙂 in kdor pozna naju s Tomažem ve celo to, da uspešno funkcionirava celo v zelo netipičnem poslovnem odnosu, kjer delava v istem podjetju in sem jaz šef njemu. Groza, strašno, kajne?! Živa možača in totalna copata skupaj, a? Pa vendar sva oba zelo samostojna in vsak po svoje koleričen in trmast in sposoben na svojem področju, le da ne podlegava normativom in stereotipom večinskega sveta.
Iz vsega tega bi lahko sklepali, da sem totalno otkačena, ne maram normativov, pravil, enostavnih “običajnih” stvari in da hodim po svetu z obrito glavo in mi je vseeno za ves svet okrog mene?
poroka.png Pa vendar mi največ v življenju pomeni družina, dober pogovor z meni ljubo osebo in sem v mnogočem prav zastarelo konzervativna.
S Tomažem sva skupaj že od mojega 18ega leta, res da sva rabila kar nekaj časa za testiranje in preverjanje, vendar po 7-ih letih koruzništva, sva sklenila, da vse skupaj zapečativa še z uradnim postopkom, dokumentom, fešto … In sva se poročila. Å e cerkveno, da bo bolj držalo.
In danes se velikokrat prav ujezim, ko poslušam komentarje v stilu “poroka je predraga, zastarela, ne rabim dokumenta …”
In če že ni to neke vrste zaveza in morda “ovira” pri hitrem in dokončnem loputanju vhodnih vrat, potem je to vsaj dogodek in lep običaj, ki se ga res večina rada spominja.

Jaz bi se poročila še enkrat. Danes drugače, kot pred 16imi leti. Druga gostilna, druga obleka, celo drugi svatje, seveda drugačno potovanje ….isti mož :), vsekakor pa je to poleg rojstva otroka eden najmočnejših dogodkov mojega življenja. In veste kaj? Tomaž se s tem strinja, zato komaj čakam zlato poroko, ko mi kakšni Bahami ne uidejo 🙂

One Reply to “Poroka sanje vsakega dekleta?”

  1. Strinjam se, da poroka mora biti. ÄŒe nič drugega je prav, da enkrat sprazniš žep in narediš dobro žurko za prijatelje in znance. ÄŒeprav pravijo, da se zarečenega kruha največ naješ, osebno navijam enkrat za veliko poroko. Žur in zabava.

    ÄŒe bodo pa še Bahami pa sploh super. Samo jaz bom to prakticiral že raj prej. Ne do zlate poroke:)

Komentarji so izklopljeni.