V Nemčiji lulanje stane pol eura

Če že tak marketinški guru, kot je Aleš Lisac po WCjih slika reklame, potem je skrajni čas, da mu sledim tudi jaz.
Ne, nisva bila na istem WCju, le slučaj je nanesel, da skoraj ob istem času obdelujeva podobno polulano tematiko. Sicer pa Aleš, res se mi zdi, da te zadnje čase tile WCji nekako obsedajo 🙂

sanifair.jpgPred kratkim sem bila v izletu, ki je trajal 3 dni, 1 dan na sejmu, 2 dni pa nekje na cesti med Ljubljano in Hannovrom. In kot se za takšno pot spodobi, sem spoznavala WCje različnih kvalitet in dimenzij, da o čistoči sploh ne govorim. In med vsem tem naletela na prav zanimivo poslovno potezo. S Tomažem sva se ustavila na prvi nemški postojanki, kjer sva si okrepčala želodčke, si potešila žejo in celo nadomestila kofeinsko praznino, tik pred odhodom pa zavila še v WC. Jasno, da ne bova čez pol ure spet ustavljala le zaradi lulanja. V teh tujih WCjih mi gre blazno na živce tista teta, ki tam sedi pred praznim krožničkom, ki je nalašč najbolj bel in najbolj plitev …da se ja vidi, kako majhne kovančke spustiš. Ampak zdaj je že boljše, ko imam vsaj kaj ojrov v žepih.
Tokrat ni bilo tete in ni bilo krožnička. Tokrat so tja postavili cel stroj …. kot na smučanju preden greš na sedežnico … in tista rampa te ne spusti naprej, dokler v režico ne spustiš 50 centov. Nič goljufanja, točno 50 jih je treba dat! Pa sva le zvlekla ta drobiž ob sicer glasnem bentenju. In potem dobiš en listek, na katerem piše, da je to bon v vrednosti 50 centov, ki ga lahko uporabiš za nakup v njihovi trgovini ali restavraciji. Če nisi ravno natančen bralec, te na to opozori še plakat nalepljen na vratih WC-ja. Ki sem ga tudi jaz uspela slikati.

Bravo! Takoj sem bila potolažena in oba s Tomažem sva takoj navalila v trgovino in nakupila še kup traparij, ki jih tik pred tem niti slučajno nisva rabila.

Ampak prepričana sva bila, da je bilo lulanje zastonj 😉

2 Replies to “V Nemčiji lulanje stane pol eura”

  1. Jooooj, Peter …. tole sem zapisala pred več kot 9 meseci in prav zanimivo, da smo se ravno danes na Bledu, kjer je iz WCja v glavni in središčni kavarni, smrdelo po vseh mogočih in nemogočih vonjavah, pogovarjali o tem dobrem sistemu, ki ga imajo v Nemčiji.
    Dejansko je vseeno ali greš pred kavo, po kavi ali pa sploh nič ne kupiš …. bistvo je, da imajo red in čistočo! Danes sem resno mislila, da bi raje za WCje plačevala po 1€, da bi le brez težav odšla na WC kjer koli po Sloveniji že.

  2. najprej bi sla lulat pa se pol okrepčat ali zbirat bone in jih uporabit na nasledji avtocestni restavraciji več potujta po nemčiji se še kaj naučita

Komentarji so izklopljeni.