Ribarjenje sprošča

Baje. A jaz tega ne vem, saj mislim, da bi po večurnem stanju brez temeljitega pogovora, buljenju v gladino vode in čakanju, da nekaj cukne in zagrabi … če pa pomislim, da naj bi na vabo natikala celo neke črve, ne, ne, ribarjenje res ne bo moj način sproščanja!

In kaj sprošča mene?

Tek, nekoč sem uživala v teku. Ja, dokler nisem srečala tega strica.

Krojenje in šivanje. Uf, kako sem znala uživati v tem in še vedno bi šivala, če ne bi ostanki blaga in na tone nitk po celem stanovanju naknadno ustvarjali novega, večjega stresa. V šivanju in ustvarjanju sem nekoč celo tako uživala, da sem si sama sešila svoje poročno oblačilo … in to kljub javkanju moje mame, da to prinaša nesrečo. Hmja, v tem hitrem svetu, ko se ljudje ločujejo kar za hec, sem jaz še vedno v srečnem zakonu s tem istim možicem, s katerim sem se poročila pred več kot 16-imi leti in to v obleki, ki naj bi prinašala nesrečo. Wow, kaj bi šele bilo, če si tega ne bi sešila sama!

A zadnjič sem našla že davno pozabljeni način sproščanja. Risanje. Prijatelj me je prosil, če bi za nek njegov projekt1 poljubno porisala nekaj strani. Ne, ne, pojma nimam o risanju in nazadnje sem risala najbrž v osnovni šoli pri likovnem pouku ter po svojem zvezku, kamor sem čečkala modele oblačil, ki sem jih kasneje želela sešiti. Tokrat naj bi narisala karkoli … po navdihu. Ufff, kaj naj narišem po navdihu na 4 … no, še 2 pred tem, torej 6 strani. Vsaka naj bi bila drugačna. Na enega sem naredila kolaž fotk, na dva druga kar nekakšen vzorec. Ta mi je bil še najbolj na kožo pisan, saj nisem potrebovala drugega znanja, kot le občutek za detajl in barve, pri ostalih sem se pa želela preizkusiti pri konkretnejšem risanju. Pa smo se lotili risanja žabic in opic. Ej, vikend je poletel kot strela in naša dva sta se prav hecala iz mene, češ da sem popolnoma not padla.

Tukaj pa še linki na strani, ki sem jih izbrskala med tem, ko sem iskala nasvete kako se nariše žaba ali opica.
Recimo tale, ali pa tale, pa tale.

No, še vedno mi ostane tudi tale moj blog, kjer se lahko sproščam po mili volji. Aja pa še tale. Pa tale tudi. 🙂

  1. ki ga tokrat še ne morem razkriti []

3 Replies to “Ribarjenje sprošča”

  1. Uf… Ampak mislim, da te bom lažje jaz prepričal, da sprošča ribarjenje kot ti mene, da sporšča šivanje:)

  2. Žiga, pa je bil PRIJATELJ navdušen? Ti bi to že moral vedeti 😉 !
    ÄŒe boš ti mene na ribarjenje, boš pa ti ob meni sedel, ko bom šivala 😉 in bil model za probavanje.

  3. Zanimivo. Ne vem zakaj ,vendar danes sem razmišljal prav o ribolovu in kako bi bilo prav, da bi spet kdaj šel malo namakati trnk. Ker to mene sprosti in se mi zdi cool. Sicer nisem nek ribič, moja trofeja je 54cm velika orada, ampak bolj gre za filling. Te povabim enkrat s seboj:)

    Me pa veseli za risanje. Prepričan sem, da je bil prijatelj navdušen. Upam, da boš kmalu lahko pokazala kaj več:)

Komentarji so izklopljeni.