Rocky Balboa je še vedno car!

Danes sva si z Jakatom v Koloseju ogledala že 6. del Rockyja. Ko me je Jaka začel prepričevati za ogled tega filma sem se kremžila, upirala, pregovarjala z vsemi možnimi argumenti, skorajda podkupovala …. itak mi ni uspelo in na koncu sva še z 8 drugimi gledalci ….ja strašanska gužva je bila …..le obsedela v dvorani.
Ko sem na ekranu zagledala zguban in kar malce zatečen obraz Silvestra Stallona, sem se spraševala, kaj se ta tip sploh še sili in izpostavlja in se že bala, da bo teh 100 minut res napornih. Na začetku stoji Rocky ob grobu in seveda takoj je jasno, da je njegova filmska žena očitno podlegla staranju in so jo pač morali “pokopati”.
To bo res nek fenomenalni zmazek, in to že šesto nadaljevanje …. sem si mislila.
Moram pa konec koncev priznati, da mi je bil film všeč. Celo zelo všeč. Narjen je profesionalno in zgodba teče lepo in brez pretiranega ameriškega cukra. Rocky celo izgubi!
In kar nekaj pametnih misli pade. Seveda pa mora biti neka poanta skrita za vsem skupaj in ta je, da je kljub izgubi v dvoboju, Rocky očitno nekje le zmagal. Zmagal v bitki življenja, v bitki za prijatelje, sina, celo nekaj ljubezni se nakaže ..vendar res s pravo mero.

Všeč mi je bil odgovor Rockya odraslemu sinu, ko se sin razburja nad tem, da nanj vsi gledajo le kot na sina slavnega boksarja. Izredno dober odgovor ostarelega boksarja, ki je še Jakatu vzbudil razmišljanje, saj mi je takoj po tej sceni prišepnil “Kako globoko!” Če naš Jaka potegne poanto iz filma, potem smo naredili nekaj dobrega s tem ogledom.

Bolj kot ta scena pa je meni ostal v mislih stavek, za katerega ne vem, če ga znam pravilno citirati, vendar poanta ostaja ista. V boju, kjer se bojujeta dva silaka in Rocky še komaj stoji na nogah, mu gre skozi glavo misel:”Ni pomembno, kako močno udarjaš, važno je kako dolgo vztrajaš in ne popustiš pri prejemanju udarcev!”

Skratka film močno priporočam.

3 Replies to “Rocky Balboa je še vedno car!”

  1. Tolk smo pa že osveščeni, da imamo Jokerja. In karte tud nabavljamo po internetu. Včasih tudi preko naročila preko Mobiplaneta. Skratka obvaladamo sceno 😉

  2. al pa vsaj kino jokerja, da si karte nabavijo po internetu … pa še ceneje je … 😉

  3. Gerčarji ste res filmomani. Vsaj mama in sin:)
    Sem Jaku pisal, naj vam da Kolosej letne karte. Vsaj njemu:)

Komentarji so izklopljeni.