Samomor, depresija in govorništvo

To, kaj imata skupnega depresija in samomor je najbrž vsakomur kristalno jasno, od kje pa se je v to kombinacijo prikradlo govorništvo pa najbrž ni jasno niti Zdravku Zupančiču ali Andreju Marušiču, ki sta to čudno kombinacijo tudi zakrivila.

Jaz imam seminarjev in predavanj itak polno kapo že po službeni plati :), poleg tega sem kuhana in pečena v kinu, zato po pravici povedano niti ne sledim raznim koledarjem in napovedim takšnih in drugačnih dogodkov. Žiga pa s svojo energijo prelaufa in pregleda res veliko stvari in odkar imam srečo, da ga poznam pobliže, mi je namignil za kar precej koristnih in zanimivih predavanj. Mogoče pa me lahko počasi prepriča že celo v shujševalne obliže 😉

Tokrat mi je namignil za predavanje Zdravka Zupančiča in Andreja Marušiča, ki sta se odločila napolniti Gallusovo dvorano Cankarjevega doma.

Andrej Marušič je psihiater in jaz zanj pred tem žal še nisem slišala … z depresijo in podobnimi psihičnimi težavami se do sedaj nisem ubadala …oz. jih nisem priznavala.

Zdravko pa je tista topla oseba, ki me je ža na mojem prvem obisku v Å oli retorike, navdušila nad močjo govorništva.

Oba sta bila odlična. Resne tematike sta se lotila na duhovit in sproščujoč način, z odlično izpeljanima govoroma, na momente primerljivima s stand up showom stila 5moških.com. Povzetki nimajo smisla, saj da pravo noto šele stvar ogledana in poslušana v živo. Sama sem veliko dovtipov, ki jih je na odru stresal Zdravko, že slišala na njegovi šoli retorike, vendar se zato nisem nič manj smejala in na momente celo krohotala.

Andrej je govoril o depresiji in njenem odpravljanju in na koncu na rahlo provokativno vprašanje poslušalke iskreno odgovoril, da njegova ura svetovanja stane 75€. Opa, vsi prisotni smo torej dobili dobro dozo dveurne smejalno antidepresivnega tretmaja po bistveno ugodnejši ceni.

Naj na koncu namignem, da je Dr. Andrej Marušič na pogled boljši od Jana Plestenjaka 😉

8 Replies to “Samomor, depresija in govorništvo”

 1. Ma, dajte punce …Jan??! Ja, res vsake oči imajo svoj’ga malarja ….pa EMÅ O ima najbrž tudi kaj opravit s tem, ker meni Jan v bistvu ne potegne. 🙂

  Sicer pa Val in Monika, tudi jaz imam svojga favorita ….sem ga uženila pred 11 leti …..ampak učke pa še vedno rada spočijem na kakšni fejst pojavi. Sicer pa komentiram tudi lepe bejbe, če je treba.

 2. Ah jez pa mislim da Jana pa dr. Marušiča sploh ni potrebe primerjati. Itak da sta oba strokovnjaka vsak na svojem podrocču, vendar za moje pojme ga čez Jana ni…vizualno (drugace je Ziga moj največji strokovnjak), poln energije in novih idej, ane Sasa?!Predavanje pa je bilo tudi meni zelo všeč, sploh od dr. Marušiča, pa ne zato ker ima lepe čevlje…

 3. Kot prvo Saša vsake oči imajo svojega malarja;) A to še ne pomeni, da zdaj pa jaz za Jana navijam:) Imam druge favorite hehehe

 4. @človek; misliš, da nama je kaj usojeno 🙂 ali, da je že končno treba, da častiš s pijačo 🙂

  @val; kaj?! 😉 ja, saj mi pravijo, da sem preveč iskrena

  @žiga; prisežem Žiga, da nikoli …te zadeve me pač niso nikoli zanimale, čeprav se vedno nekaj poglobljeno spravljam razmišljati o tujih razmišljanjih 😉 …no, zdaj si ga pa bom zapomnila.

 5. Obliži, here I come:)
  ÄŒakam na komentar Monike na zadnji stavek.

  A res nisi za Marušiča še slišala prej?

Komentarji so izklopljeni.