Å e ena evrovizijska, potem pa spat!

Tudi danes sva s tamalim gledala ves cirkus, ki so ga pripravili ….no, gostili …. v Beogradu.

Scena lepa, vendar skopirana iz Sanrema 2007.

Voditelja … no, ja, smo že videli kaj boljšega.

Vmesne točke – nastopi … enako.

300 kratno ponavljanje istih komadov je dosadno, sem že prvič dojela, da je malteška pevka ‘šunka’, ki fuša.

Slovenski komentator … no … ne vem …. na momente sva se s tamalim krohotala (predvsem komentarju, da vodka ne škodi le zdravju, ampak tudi glasu), ponekod pa sva se le čudno spogledala, češ kaj pa je tukaj mislil.

Čeprav smo do sedaj vedno kupili tudi CD posnetke iz Eurosonga, tega letos ne bomo naredili. Žal se na CD-jih ‘cirkusa’ ne vidi, komadi pa so podpovprečni.

Ja, imela sem nekaj favoritov in vsaj pol od njih jih je izpadlo v polfinalu, tudi za Rebeko smo navijali in nekako upali, da pride naprej … pa ni … so what?!

In sedaj razpravljamo ali naj se Eurosonga še udeležujemo? In zakaj ne, dragi moji? Kaj ni lepo izbirati popevko Slovenije, v rumenem tisku spremljati priprave pred evropskim nastopom, na koncu pa navijati za svojega in pomislite (!), če ta pride celo v finale …. in pomislite (!), če bi naš v finalu celo dobival 12-ice in …..  morda, morda nekoč zmagal. Čista evforija!

In če nikoli ne zmaga? Å e vedno nam ostane vse tisto pred tem.

In če nikoli več ne pride v finale? Å e vedno nam ostane vse tisto pred tem.

Pa vraga, ljudje saj je lepo zmagati, a vendar je slaba udeležba še vedno boljša, kot kujanje doma!

Glasovalni sistem je popolni zgrešek in vodi do zmag tistih dežel, ki imajo obilico gastarbajterjev razpršenih po svetu in letos so ga umetelno nadgradili v še večjo ‘umetnino’. Tokrat za nas niso mogli glasovati ne Hrvati, ne Makedonci, Črnogorci ali Srbi. In jaz kljub temu, da sem nocoj želela glasovati za svojega favorita, tega nisem smela storiti???!! Zakaj že?!

Ja, veliko bolj zanimivo bi bilo, če bi Rebeko spustili naprej, kjer bi v športnem duhu in z navijanjem spremljali finalni večer, a meni veselja do poslušanja glasbe (če temu sploh lahko še tako rečem) in gledanju spektakla, ne bo vzelo nobeno še tako neumno glasovanje.