Kolk pa dob’r!

Danes je bil v naši hiši računalniški podpornik1. In tip se je pripeljal … ne z avtom …. ne s kolesom …. valjda da ne z busom … niti ne z motorjem …. Ajde, da ne bom predolgo naštevala, pripeljal se je z neko čudno spravo na dveh koleščkih, velikih kao pri Vespi2 ampak ta dva koleščka sta namesto zaporedno, postavljena vzporedno, vmes pa lih tolk prostora za stat, od tam gor pa en štil.

segway.jpgsegway2.jpg

In vse to dela na elektriko. Nič benzina in osvinčenega in neosvinčenega in onesnaževanja našega lepega ljubljanskega ozračja.

On3 je čist navdušen in seveda je mene pripravil, da sem šla to žval pogledat.

Stopila gor …. in malo potrenirala kar v firmi …. ja, ja, notri v eni majhni sobici …. saj je bil “inštruktor” zraven. Ej, po 2h minutah mi je že laufal 100/h in sva žval postavila ven, na ulico in sem naredila en krog celo z na ful brzino 🙂 Gre 20/h …. ampak, da ne boste mislili, da je to malo …. če stojiš golobrad na takšni stvarci, se ti zdi, da drviš ko strela.

Jaz bi tudi imela, a je huuuuudo drago. No, ni treba benzina tankati, pa ni parkirnine, pa tudi davka za vhod v mesto ne bo. Povsod ga lahko vlečeš s sabo, celo po stopnicah ti prav izi sledi, nafilaš ga seveda na sosedovo elektriko 😉 in mogoče celo not prineseš tistih 7.000 ojrov 😉

Si pa fensi z njim, ni kej!

 1. no, tisti ki nekaj stalno brkljajo po mašinah pa itak ne vemo kaj, ker je več ali manj enako ali slabše, ko oddidejo []
 2. jaz sem iz tiste generacije, ki vse skuterje kličejo Vespa []
 3. ta računalničar []

18 Replies to “Kolk pa dob’r!”

 1. Žiga, tole ljudje, ki te ne poznajo, ne razumejo najbolje 🙂
  Žiga namreč kupi vsako neumnost pa naj bo na sosednji bencinski postaji ali v Indoneziji 😉 in jaz mu “znam” to precej direktno povedati ….:)
  No, no …Žiga, saj nisem rekla, da bom kupila. Je pa vseeno fajn.

 2. Ta podpornik je tut moj sodelavc in prjatu. Na tem mestu zgolj izjavljam, da tega vraga pa ne bom od njega kupu – če sm že avto in motor 🙂

 3. še skoraj najbolj bistvena zadeva pa je brezstresno potovanje po mestu, saj nikoli ne obstaneš v kolonah ali zastojih 🙂

 4. ajoj … kolk ste navalili 😉 … jaz s Segwayom v enem mesecu naredim 400-500km, ki bi jih sicer naredil z avtom. Kakšen dan prevozim tudi 40km po mestu po opravkih in službeno do strank, pa ven žurat, pa tko … 40km je pa na biciklu že pravi maraton 🙂 .

  Ob takšni uporabi je v primerjavi z avtom tole absolutno v prednosti, poleg tega kolesa nimam doma kam spravit, s Segway-om se odpeljem pa direkt iz stanovanja (7nad.) v dvigalo in iz kleti ven na cesto … sem časovno/stroškovno/ekološko in tudi sicer bistveno učinkovitejši, kot bi bil z avtomobilom, pa še gont ni treba kot na biciklu.

  Ni problemov s parkiranjem, ni parkirnin, ni registracije, za 1eur prevozim 400-600km, za krajo pa mora najprej obstajati interes oz. povpraševanje na drugi strani, saj se brez originalnega in točno določenega daljinca niti prižgala ne bo zadeva. Poleg tega imam ključavnico, ki jo priklenem na kakšno ograjo ali kandelaber (naprimer pred Ortom vsak teden vsaj enkrat), alarm z blokado koles, če kdo premakne balanco …. itd…

  Kar se pa zime tiče je tako, da po snegu in ledu zadeva ne funkcionira, saj je ves sistem stabilnosti odvisen od dobrega stika s podlago, zimske gume pa ne obstajajo (vsaj ne iz originalne ponudbe). Dokler so pločniki nezasnešeni in nezaledeneli ni težav in tudi mraz ni problem, če se primerno oblečeš, pa tudi avto se na kratkih razdaljah po mestu ne segreje in sediš na mrzlem.

  no pa sem povedal 😎

 5. jaz kolo uporabljam za v mesto in po LJ, nikakor pa ne v trenerki 😉
  prešvicam se sicer ne (razen pri +30, ampak to bi se tudi sicer), se pa lepo ogrejem…
  ampak je res, da pri nas velja splošno prepričanje, da je kolo “za študente” ipd in ni dovolj “nobel” za povprečnega biznismena. je pa zelo praktično, če seveda nimaš večjih predmetov (no, ali bitij) za prevažat.
  ponekod izven naših meja pa okravateni tipi na kolesu niso cirkuška atrakcija.
  no, tale fensi dvokolesnik je tudi meni všeč, ampak tudi električni skiro ni švoh.

 6. Pa punce to je čist druga stvar! 🙂 Kolo je za rekreacijo in takrat greš nanj v trenerki, se potem prešvicaš, greš pod tuš …. Tole tukaj je pa fensi. To je za “v službo” pa “za pokazat” …greš malo v mesto.
  Pa definitivno moraš biti zaljubljen vanj, ker drugače dobiš 456 ..najmanj bolj praktičnih in “pametnejših” prevoznih sredstev.

 7. Kako pa to pozimi deluje? A rabiš zimske gume? Kaj pa verige? Kje pa ga parkiraš…mene bi bilo strah, da mi ga še kdo ukrade 🙁 Samo za tako ceno dobim jeklenega konjička s streho in prtljažnikom 😉

 8. res je za videt kul, ampak za moje pojme ne odtehta prednosti kolesa..
  1. na kolesu se rekreiraš, narediš nekaj zase ;), pa še brez elektrike gre
  2. na kolesu imaš prtljažnik
  3. za kolo se manj bojiš oz. so manjši stroški, če ti ga ukradejo (pa še manj mamljivo je)

  zebe te pa na obeh. oziroma na kolesu manj, ker goniš, pa še počasneje greš…

 9. Ma sej mene Segway kuri že kar nekaj časa… ÄŒe se bo cena spustila pod 2.000 EUR, potem bo zanimiv. Keč je v tem, da dobim kitajski štirikolesnik za 2.000 EUR, pa je skor tako kul kot to.

 10. @sasa: torbica je dodatna oprema (in draga k p’s) in je fajn, ker ti ni treba ničesar na hrbtu nosit, lahko pa čist normalno z svojo običajno torbico voziš okoli.

  @Irena: kakšne torbice pa vrečke ?!”$/&@ߤ× Jaz grem enkrat na teden v štacuno z avtom vse ostalo Segway in tale torba na balanci :-). Pa še Elo lahko peljem v in iz vrtca, njej pa ful dogaja 🙂 .

  @All: še o stroških: za 1€ lahko prepelješ 400-600km :-), pa ni registracije in parkirnin … v mojem primeru 1500€ manj stroškov na leto, kot če bi imeli še en avto 😎

 11. to sem gledal alni v ZDA. Ponujajo prav ture za okol po mestu. Dobiš GPS, Segway in se pelješ. Ko prideš do točke, ti začne GSP plozat zadeve…
  kul.

  Segway je res kul, da nam bo še večje trebuhe/riti naredu.

 12. @Hočko, nedopustno, maš prav! Sem popravila napako in dodala še tole ta novo slikco, da bodo lahko bralci sami ugotovili, kako fensi šmensi žval maš ti. Ja, ja, s takim tabolšim sem se pelala …. Hočko kaj češ babe! Takole po spominu pozabimo kakšen je bil original.
  A tist ruksak-ček pride zraven? V ceno všteto 😉 ?

  @Irena; ja, tudi jaz sem malce skeptično spraševala kam naj nataknem vrečke. No, tole očitno ni za ženske, saj se tudi pri Hotschkotu sam ON vozi, žena pa vrečke pa otroke po svoje pedena.

  @Naca, res je dobro pa res ni nevarno. Malce nesigurno stojiš na začetku, potem pa takoj zlaufa. Očitno so imeli vsi prav, ko so moje smučanje kritizirali, da se vedno preveč nazaj držim …. ker tudi tukaj, ko vse upravljaš s telesom, sem najprej lezla rikverc 🙂

 13. He he… Ti pa si! Jaz se pa nisem hotla peljat! Me je skrbel za nos, ce sem si ga lahko na rolerjih polomila… kaj sele na tele zverci. Zgleda pa hudo dobr, a ne!

 14. Si pa res ne predstavljam sebe, zjutraj s temle SEGWAY-EM v službo, pa vse torbe in vrečkice. Ampak parkiranje je pa super.
  Verjetno pa je zelo uporabno, če greš npr. v mesto, avto pustiš zunaj mesta, potegneš iz prtljažnika tale stvor in se fijakaš naokoli, ali pa kam na tuje, ne potrebuješ podzemnih, pa avtobusov itd. Praktično. Ampak kam pa ostale družinske člane “prvežeš”. Rabiš torej 4x7000EUR-ov plus prikolica za našo Taro.
  Jok, brate-odpade!
  Mislim, da te Božiček ni slišal!

Komentarji so izklopljeni.