Spet smo skoraj zadeli Kio Picanto

Tako kot že lani, smo tudi letos morali1 na košarkarski show All stars v Hali Tivoli. Saj sem uživala a vseeno moj ostri jezik in poredni prsti2 ne morejo mimo tega, da malce popljuvam tole zadevico.  Sama prireditev je za moje pojme boljkotne amaterska … kr neki … od Kocke do Monike Pučelj pa nekih kvazi lepotic, ki se jih na igrišču poleg vsega drenjanja voditeljev, kamermanov, igralcev in kaj vem koga še, sploh ne opazi …… no, pa saj najbrž nismo ničesar zamudili.

Višek umetelnosti so bile sploh mažuretke z imenom Angeli, ki so se oblekle v opravo Božička in plesale na glasbo Grk Zorbe ….. jao!

Organizatorjem bi naslednjič svetovala, da se med odmori in nastopi raznoraznihzvezd vsaj malce poigrajo z osvetljevanjem in na velikem igrišču s svetlobnim snopom označijo bistvo dogajanja …npr. dolge noge Monike Pučelj.

Kljub temu (ali pa ravno zato), da je bilo vse skupaj še najbolj podobni nekakšni vaški veselici sem strašansko uživala. Navijala sem za naše košarkaše3, ploskala z nekakšnimi napihljivimi palčkami in bila impresionirana nad nastopom neke madžarske akrobatske skupine. Ti so bili edina svetla točka med vsemi nastopajočimi.

Že lani so izžrebali vstopnico, ki je domov odpeljala novo Kio Picanto in tip, ki ga je doletela ta sreča, je lani sedel točno za nami, le dve vrsti nad nami. Letos je sreča doletela tipa, ki je sedel točno za mano. Se vam svetlika, kdo bo avto odpeljal naslednje leto?

Sicer pa sem jaz s spominom za obraze že takoj ob prihodu spazila fletnega mladeniča s še bolj fletnim mlajšim spremljevalcem in takoj dojela, da je eden od njiju izjemni fotograf bloger in absolutni vzor našega Jake, drugi pa njegov bratec, ki je že nastopal v vlogi njegovega modela. Ob koncu tekme nas je pozdravil  ….. tastarejši seveda in mene impresioniral še z lepim in prijaznim odnosom. Tale fant je za oženit, vam povem: lep, pameten, sposoben in povrh vsega še prijazen. Jaz pa brez hčere!  Ej, me mame, ane?!

 1. po nalogu …ok želji …Jake []
 2. ki tipkajo po tipkovici []
 3. kdor koli so že bili “naši” []

4 Replies to “Spet smo skoraj zadeli Kio Picanto”

 1. Pojma nimam koliko natančno, ampak tam nekje okrog 20 se vrti …takole na uč ocenjeno 😉

  Ja, itak vedno navduši nekaj, kar ni obljubljeno, nekaj kar ti da občutek, da je nekomu mar, a ne?
  Ja, Jaka je bil nad hokejsko tekmo res izredno navdušen. In na hokeju je dobil podpisan pak, pa poster …oh in sploh 😉
  No, v primerjavi s tem je spet za pokrtizirat 😉 košarko, kajti tam so tudi delili neke nagrade in poleg avta so razdelili še 4 laptope in 2 vstopnici za neko nogometno tekmo (neko resno zadevo v tujini …ne me vprašat kaj). In za večino nagrad si se moral potegovati. Najprej so med publiko vrgli košarkaške žoge, potem so 4, ki so jih ujeli odšli na parket in se med sabo pomerili v neki hitrostni igri. No, prva igra 4 gledalcev je imela le enega zmagovalca, ki je dnesel laptop, druga igra je imela 2 zmagovalca, ki sta odnesla karte, tretja pa sploh ni bila več igra, ampak je nekdo, ki je ujel žogo že s tem dobil glavni zadetek – laptop. Meni se zdijo taka sprotna pravila, ki niso ravno enakovredna, bolj primerna za družinski rojstni dan, kot za polno ledeno dvorano Tivoli.
  No, v drugi igri je sodeloval tudi Jaka, ki je uspel ujeti žogo in potegoval se je za karto nogometne tekme. A v vsem kaosu in sprtnem izmišljevanju pravil (no, vsaj tako se je meni zdelo), on sploh ni vedel, da sta “zmagovalca” dva, zato je na koncu kar nekaj zmutil, ker je mislil, da je itak že izgubil. Itak pa ni vedel, da tekmuje za karte. In če priznam, sem prav zadovoljna, ker sem se že bala, da bomo morali kupiti še 2 karti za neko tekmo in zmrzovati na ledeno hladnem štadionu v kakšnem Milanu … brrrrr! A Jaka je bil na koncu vseeno razočaran, ker si je želel žogo. Butasto žogo, ki jo itak lahko povsod kupimo, a zdelo se mu je, da je že to, da žogo ujameš dosežek in zaslužiš vsaj nekaj za nagrado. Tukaj se pa strinjam!
  A še vedno mislim, da je nekako nefer, da pa naslednji, ki ujame žogo nagrajen pa že kar s konkretno zadevo ….. najbolje, da tudi avtomobile delijo tako, da se folk potem kar stepe za tiste leteče žoge 😉

 2. Saša pa še malo pomisli na druge, pri nas sta dve kandidatki, ena bi bila sigurno ustrezen letnik! Roko na srce fant je precej prikupen! Kolk je pa star? :))))
  Ne bodi tolk kritična do prireditev, ki so namenjene masi. Našo Anjo, pa njeno sošolko, pa mislim, da tudi Jako, je bolj kot petkova hokejska tekma v Tivoliju navdušila pripravljenost hokejistov, da se pofotkajo z najstnicami. Zlasti moram javno pohvaliti Igorja Cvetka in Alexa Westlunda (naj ne zveni kot “reklama” za Olimpijo).
  Tudi podpisovanje plakatov, pa podarjanje pakov s podpisi je bilo veliko vredno za naše pubertetnike! Aja, pa brezplačne vstopnice za zahodno tribuno !Vsa čast organizatorju, tudi na tak način se promovira slovenski hokej! Alex nas bo še celo leto gledal s plakata. :)))))

 3. Žiga, hočeš povedati, da jaz itak vedno bolj kritiziram in redko pohvalim, zato je moja pohvala 10x bolj vredna 😉 ?

Komentarji so izklopljeni.