Gremo na cesto?

Baje gremo stavkat? Valjda sem tudi sama ZA povišanje plač. Saj sem kar zadovoljna s svojo plačo, a od viška glava ne boli.

Samo ni mi čisto jasno, kako bodo sindikati tole obvezno povišico izborili od naših Američanov. Hmmm! Morda pa je najbolje, da jim kar jaz napišem, da je situacija v Sloveniji pač takšna … vlada je pač takšna, kot je1 , v EU-ju smo2, inflacija je velika3, država svojih davkov ne zmanjša4, prispevki za penzije, ki jih itak ne bomo videli so ogromni, ….. hmja, res je edini način, da colajo lastniki podjetij. Spljoh pa če so to debeli bogati Američani, kajne?

Upam, da bodo razumeli! 😉

 1. j**la pa še zanje nisem glasovala []
 2. pa še jaz sem rekla JA []
 3. poleg kruha se je tudi moja kava strašansko podražila []
 4. vraga, saj morajo tudi ministri jesti drag kruh []

11 Replies to “Gremo na cesto?”

 1. @Miha, sori, ampak tudi ti si bil med tistimi, ki jih je vrglo v “Akismetove smeti” in sem te šele zdaj videla. Tudi jaz sem ena tistih, ki sem s svojo bruto plačo zadovoljna. No, saj sem zadovoljna tudi z neto, ampak je res katastrofa, koliko mora naše podjetje plačati državi, da sem jaz zadovoljna 🙂
  Sicer pa sem itak v to isto smer razmišljala že v komentarju, ki je bil pisan sicer za tabo, ampak objavljen pred tabo (uf, čuda tehnike nagajajo).

 2. Mojcej, se strinjam in zelo in strašno fajn bi bilo, če bi socialno ogroženi dobili višje plače. Pa ne za 5%, za 20% ali več! Vendar pa jaz žal ne verjamem, da bodo za to poskrbeli sindikati, ki so tokratni pobudnik demonstracij. Samo še eno farbanje naivnega folka! In kje naj se denar vzame? Država teži naj dajo več delodajalci, delodajalci vpijejo, da nimajo. In verjamem, ker tukaj itak govorimo o tistih delavcih, ki delajo po tovarnah, ki komaj vlečejo konec s koncem in nimajo še za redna izplačila, kaj šele za povišanje.
  Pa se vmes nabuta še ena (sori, ampak takšno je moje mnenje) nebodigatreba institucija – sindikati, kjer si debeli gospodje itak vedno izplačajo svoje plače, ane? In poziva folk na ceste. In??!
  Aha, zdaj bodo šele vsi vrhovi izvedeli, da so plače prenizke?! In zdaj se bodo šele začeli kregati med sabo, kdo naj da tistih 5% več?! Moramo iti na cesto, ker drugače se ne bo vedelo, da je določenim ljudem težko?! Al kaj?!

  Demonstracije bi morale biti usmerjene v kakšen konkretnejši cilj, npr. vlada naj da toliko in toliko, delodajalci pa toliko …. ne, to pa ne, ker se potem mogoče že v lastno skledo (stranko) pljuva!

  In recimo, da bi tole pohajanje po ulicah imelo nek smisel in v ponedeljek pade odločitev za višje plače? In bi celo pri našem podjetju imeli nekaj zaposlenih z mizerno nizko plačo (pa na srečo tega ni). Bi potem v ponedeljek jaz poklicala Američane in jim rekla, da je treba plače pač dvigniti, ker so Slovenci demonstrirali?????!!! Pa, če mi sam Janša pritisne štempelj na rit, ne bi prav nič pomagalo, trust me!

  Jezi me to, da je vse skupaj itak samo en nov način nabiranja (ali pa zbijanja) političnih točk. Ljudje pa ofce 🙁

 3. ja, ampak ne moremo bit vsi pametni in na vodilnih / bolje plačanih položajih itd.
  Kaj pa tisti, ki s svojimi rokami 8 ur na dan ustvarjajo/proizvajajo dobrine za nas, da jih lahko prodajamo, reklamiramo, navsezadnje tudi uporabljamo???
  Delavec v naši firmi proizvaja, reže, pakira itd. prehrambene artikle, ki si jih še jaz, ki sem malce bolje plačana, ne morem privoščiti!!!

 4. Mislim, da se “borimo” za napačno stvar. Morda sem eden redkih ampak sem s svojo (bruto) plačo zadovoljen. Sem pa precej manj zadovoljen s svojo neto plačo – kar pa je predvsem posledica prevelikih davkov v Sloveniji. Preprosto rečeno – boriti bi se morali proti visokim davkom, ki jih plačujemo in ne toliko za večje plače.

 5. @ Dr.Onyx, pozdravljen pri meni. Si štejem v čast. Sicer pa protesti, stavka ali kar koli že … zame vse skupaj zguba časa in nategovanje folka s strani še ene politične struje.

  @ Točno tako. Tudi jaz! Sindikati itak le za svojo rit skrbijo, briga jih moja. Za svojo lahko poskrbim le tako, da si nafilam možgančke z novim znanjem, pljunem v roke, zaviham rokave in delam. Tukaj, kjer sem zdaj, ali pa kje drugje, če me tukaj ne porajatajo dovolj dobro. Ampak zaenkrat me. 😉

 6. Jaz sem s svojo bruto plačo zadovoljen. Ja pa res, da bi lahko moja neto plača bila boljša. Torej borba za večjo bruto plačo se mi zdi nesmiselna; zelo smiseln pa bi bil boj za nižje obdavčitve, kar bi se močno poznalo na neto dohodku…

 7. ÄŒe jaz prav razumem vse skupaj, sploh ne gre za stavko, ampak samo za proteste. Nima smisla stavkat v soboto ali nedeljo, ker to delodajalce prav malo briga. Takrat je večina njih verjetno v kakšni marini, kjer glancajo milijon evrov vredno jahto. Sicer pa ne vem, koliko pomeni 2% višja plača za nekoga, ki dobi 500 €? To je skupaj povišica 10 €, kar je zanemarljivo.

Komentarji so izklopljeni.