Sem jaz predebela ali so obleke premajhne?

Zadnjič me prijatelj, ki bere moj blog o hujšanju vpraša, zakaj sem tako obsedena s temi kilogrami, saj da za svoja leta čist’ u redu zgledam.

O tistem “za svoja leta” bomo še debatirali …oja, bo prišel na mojo mino 😉 ampak pojdimo po vrsti!

Zakaj sem res stalno obsedena s tem hujšanjem?

Prva stvar, ki vpliva na to je da sem zahtevna. Do okolice, še bolj pa do sebe. Perfekcionistka, pravijo nekateri. Meni se zdi le, da želim vsako stvar pripeljati do najboljše možne različice ….ok, razumem, sem najbrž ravno zapisala stavek, ki potrjuje tezo 😉

Druga stvar, ki vpliva na to izhaja iz tega, da sem estet. Priznam, da preden se poglobim v “nootranjo” lepoto, vsako stvar pogledam in ocenim od zunaj. Tako ocenjujem seveda tudi sebe in ugotavljam, da bi lahko bila boljša s kakšno kilco manj in obtesanim teleščkom.

Tretja stvar ponovno izhaja iz estetike. Če mi že ne uspe iztesati teleščka, se zatekam k trikom in ukanam in napake poskrijem z oblačili. In to lepimi oblačili. Ni mi vseeno kaj oblečem ….pravzaprav me moda in kultura oblačenja zelo privlačita.

In tukaj pridemo do srčice problema! Ne vem kako je z vami, vendar jaz po večini svojih nakupovalnih pohodov, domov odhajam depresivna. Ne moja višina, ne moja širina ne predstavlja kakšnih ekstremnih odstopanj od slovenskega povprečja, vendar po mojih trgovinskih pohodih sodeč, kaže, da sem “težkokategornik”

Ko pridem v trgovino z oblačili najprej preletim vse obešeno in razstavljeno ….majice, ki bi jih načeloma lahko postavili kar na otroški oddelek tako ali tako ne pridejo v poštev, hlače z nizkimi pasovi, oh, ja …morda 20 let nazaj, obleke, no morda …. prebrskam med obešalniki in sploh ne gledam modele, ker lahko postanem slabe volje. Najprej pregledam le etikete in išem številko L.
Ste opazile, da XL med ženskimi oblačili težko najdeš? In prav je tako! Le katera si želi kupiti EXTRA LARGE!!!?

Tudi L ne nabavljajo v enormnih količinah, najbrž sklepajo, da vse težkokategornice sedimo doma pred hladilnikom in TV-jem in v ta namen ne potrebujemo drugega, kot močno razvlečeno 10 let staro trenerko. V redkih primerih pa mi le uspe najti kakšen komad oblačila tudi v številki L. Super! Malce res pogledam, če nima ravno nabranih rokavčkov in kupa volančkov, saj si pri moji extra extra Large postavi ne morem privoščiti še dodatnih obtežitev ….. in tako na koncu le tiste 3 težko najdene kose oblačil vlečem v garderobo.

Rezultat: vse je narejeno kvečjemu za na moj NOS, sicer pa z vsakim novim poskusom, moj nos postaja vse daljši, zato obleke tudi na nos ne pašejo več 🙁

Zadnjič sem bila v novo odprti trgovini Bershka. Saj se hecajo!!! To morate videti! V rokah sem držala pajkice številka L in se čudila. Morda pa so zamešali pošiljko in nam poslali otroško kolekcijo! 😉
Da se rešim popolne depresije sem kupila dve majici na moškem oddelku. Za Jako, za 11-letnega fanta, sem se raje kot za S, odločila za M. Moško M številko za 11-letnega fanta???!!! Ja, ravno prav mu je … in sedaj le upam, da se pri pranju ne skrči. In kaj mu bomo kupovali čez 2 leti? Bog ne daj, da bi se naš fant ne ukvarjal s športom in pridobil kakšen odvečni kilogram.

In potem se nekateri sprašujejo zakaj je toliko mladih deklet anoreksičnih?!!!

5 Replies to “Sem jaz predebela ali so obleke premajhne?”

  1. haha. Ja res se zdi, da smo vse L punce kar naenkrat padle v težkokategornike 🙂 za sproščanje in dobro voljo priporočam obisk H&M. Stvari se sicer ne morejo primerjati z Bersko, imajo pa vsaj cifre tako velike, da moji kilogrami pridejo v S ali M. Hah, pa naj še kdo reče, da nikoli ne bom nosila S 🙂 hahahahaha

  2. Å e 14 kil nazaj sem opažala podobno.

    No, zdaj se počasi bližam temu, da lahko že stopim v trgovino s cunjami in celo nase kaj spodobnega in celo všečnega oblečem. Nazadnje sem pustila četrt plače v Espritu, kjer mi je njihova številka “MIKRO” XL postala ravno pravšnja. Ampak je res mikro!

    In ja, hlače so mi okrog pasu vedno preširoke, na bokih in stegnih pa preozke in potem še predolge, grrrr. Å e več težav imam s ponudbo nedrčkov, nikoli mi niso prav.

  3. Ženski svet… Spet bo manjkalo moških komentarjev:) Na kafetu me spomni, da ti moram za nekoga, ki se ukvarjam s stilom oblačenja povedati. Me zanima, če se poznata.

  4. Bom dodala le to, da imam tudi sama podobne težave pri nakupih, sploh ko gre za hlače. Ko mi jih končno uspe povleči na ta zadnjo plat, vedno ugotovim, da so mi vsaj 5 cm predolge…Ok, bi jih skrajšala, ampak kaj ko potem izgubijo vso obliko!?! Nizek pas pa je tudi prišel do ekstrema…nam z malo bušija to pač ne paše, sploh pa ko se usedem, si res ne želim pokazati vseh čaroc moje zadnje plati:) Drugače pa Saša, a si opazila, da je mnogokrat v trgovinah na obešalniku le še številka XS ali S, ki je ne kupi res nihče, medtem ko M in L izdelajo v omejeni 2nakladi”. Halo?

Komentarji so izklopljeni.