Talentirana sem!

Horoskopov za en dan in podobnih napovedovalcev prihodnosti, ne maram. Le zakaj bi želela vedeti kaj me čaka v prihodnosti?! Če je to to in se na ‘usodo’1 ne da vplivati, potem je res nepotrebno zapravljati čas z branjem ali poslušanjem raznih napovedi.

Sploh napovedi o tem, kako se mi bo danes bojda približal nadvse privlačen mladec in moje srce bo poskočilo …..

Ma, dajte no …. kaj vam ni jasno, da statistično ni mogoče, da bi k vsem tehtnicam pristopili mladi in lepi fantje …… vsi mladci so ‘oddani’ že pri 20 let mlajših tehtnicah in tako do mene statistično lahko pristopajo le še starci, ki niso več tako privlačni ….

No, sicer pa je mladost in privlačnost le stvar perspektive, odkoder gledamo. Danes bi za mladca okarakterizirala že vsakega moškega, ki še nima trojke v desetici svojega števila let …. no, morda bi to stopnjo znala poriniti celo tam nekje do 35 ….. pred davnimi, davnimi res davnimi leti, ko sem jih imela kakšnih 14 pa se spomnim, da si nikakor nisem mogla opomoči od šoka, ko je na nekem sestanku neke mladinske sekcije, predavatelj, ki jih je imel zagotovo tam nekje okrog 25, rekel: “Mi, mladi ….”

Ravno nasprotno pa lahko rečem za ‘branje’ sedanjosti. Tisti, ki znajo prebrati karakterje ali določene lastnosti, me impresionirajo. Celo horoskop, ki govori na splošno o lastnostih, ki pripadajo določenemu nebesnemu znamenju, rada preberem. Čeprav ravno ne verjamem v to in se mi zdi, da bi se ravno tako, kot s tehtnico, lahko poistovetila z določenimi lastnostmi leva ali device.

Odkar sem prebrala knjigo Osebnostni plus, se ne morem otresti poznavanja določenih osebnostnih lastnosti in kaj hitro vsakega ‘posortiram’ v predal Sangvinik, Kolerik, Melanholik ali Flegmatik2, kot tudi ‘sortiranja’ same sebe v predal, kjer piše “Niti sledu o miroljubnem in neodločnem flegmatiku, zmedeni in veseli sangvinik se močno bojuje in prepleta z organiziranim in skeptičnim melanholikom, vse skupaj pa vodi večinski karakter ….. kdaj pa kdaj uspešno, drugič malce manj, odločni, zagrebeni in trmasti kolerik.”

Včeraj sem naletela še na en zabavni test, ki sem ga seveda morala izpolnit. No, pri izbiri meni najljubšega filma iz opcije treh, ki jih niti slučajno ne poznam, sem melanholično pogooglala vse tri variante in se na hitro kolerično odločila za izbor najbolj sangviničnega.

No, baje sem talentirana, samo ugotoviti moram še za kaj 🙂

I’m a Talent!

You’re a risk-taker, and you follow your passions. You’re determined to take on the world and succeed on your own terms. Whether in the arts, science, engineering, business, or politics, you fearlessly express your own vision of the world. You’re not afraid of a fight, and you’re not afraid to bet your future on your own abilities. If you find a job boring or stifling, you’re already preparing your resume. You believe in doing what you love, and you’re not willing to settle for an ordinary life.

Talent: 69%
Lifer: 33%
Mandarin: 46%

Tudi ti lahko narediš tak test zase na: Talent, Lifer, or Mandarin vprašalniku.

 1. ali karkoli že je to, kar nam je namenjeno, če nam je sploh kaj namenjeno []
 2. nekateri jih označujejo tudi z barvami rumen, rdeč, moder in zelen []

5 Replies to “Talentirana sem!”

 1. Jaz se pa vedno tolažim, da je moje astrološko znamenje v horoskopu “krivo” da se nagibam k sanjarjenju, misterioznosti, da sem občutljiva, samokritična ampak prelena, da bi te vzroke odpravila, da menjavam razpoloženja, preveč duhovičim, neodločna, raztresena.Ja, pa še znana oseba, meni zelo ljuba igralka Drew Barrymore je rojena v istem znamenju.
  Verjamem na vpliv astrologije, povezovanje znamenj, itd na ljudi. Mogoče bi mi pa Dannylahko napovedal, da bom izgledala v letošnjem letu dvajset let mlajša, tudi ne bi imela nič proti! ::)))) Lota pa itak ne igram!

 2. Ne verjamem, da te ne zanima tvoja prihodnost. To vsakogar zanima, samo vse nas je strah, kaj če so napovedi drugačne od te, ki si jo želimo 😉
  Dnevni horoskopi pa…seveda, da ne bodo vse tehtnice ravno danes srečale mladega žrebca… Daj no daj, nekaj šans moramo imeti tudi vodnarke. Lahko pa se ob prebiranju horoskopa malce razvedriš, konec koncev pa ti horoskop vsaj namigne, ali bo dober ali slab dan. Horoskop je kot lunin koledar 😉
  To da si MULTItalent pa že vem 😉

 3. @1danica; nč bat, da bi jaz kdaj kaj pozabila povedati. Sem za to zelo talentirana 😉
  Aja, kar se pa tipkanja tiče, sem pa ravno te dni imela zelooooo neprijetno izkušnjo, a žal javno blatenje ni eden od mojih talentov, zato sem to izkušnjo izkašljala le najbližjim.
  No, mogoče kdaj v prihodnosti sledi ena bolj humoristična na to temo …. ampak se mora najprej jeza razkaditi 🙂

 4. Ups:
  Ko boš pa ti ugotovila, za kaj si še posebno talentirana, nam boš pa povedala, kajne?

  Jaz za tipkanje, na primer, nisem. 🙂

 5. Naš profesor matematike je zame izjavil, da sem nikoli odkriti talent (za matematiko). Pri tem sem imela občutek, da je govoril tako o preteklosti in sedanjosti kot tudi o prihodnosti.
  Ko boš psa ti ugotovila, za kaj si še poeo talentirana, nam boš pa povedala, kajne?

Komentarji so izklopljeni.