Včerajšnji kruh je treba najprej pojesti

je vedno govoril moj oče. Če prav dobro premislim, tako govori še danes. Jasno, da imamo vsi mi z 40+ na grbi, težave, da še vedno z eno nogo živimo v preteklosti. Nekoč je bilo kruha premalo, novo štruco se je kupilo šele, ko je stara pošla in moj oče se pač še vedno oklepa starih navad.

Jaz pa si mislim le zakaj za vraga bi žulila star in suh kruh, če lahko ravno v tem trenutku skočim po svežo, še vročo žemljico? Ma kaj skočim, spečem si jo lahko, starega kruha pa niti pogledam ne več. Moj ata pa bi ga v skrajnem primeru še posušil in nato iz njega naredil drobtine.

Z očetom suhega kruha sicer ne žulim pogosto, a če ne drugače, se na skupnih smučarskih počitnicah zagotovo vedno znova prerekamo okrog tega ali naj kupim sveže žemlje, ko pa še včerajšnjih nismo pojedli.

Oh, ti starci! A nekaj očetovega imam v sebi. Na stare žemlje sem se spomnila danes, ko je Moj kupil že 23. tekoče milo, ki ga je dodal vsem ostalim že odprtim 22-im v kopalnici. Ampak ta ima vonj po pomaranči, medtem ko imajo ostali vonj po vaniliji, mandeljnih, meloni itd. …. poleg tega pa jih je približno 10 zagotovo že skoraj pri koncu. Ja, 23 tekočih mil, 34 deodorantov, 7 zobnih past, ne vem koliko želejev oz. voskov za lase, 67 kosmičev, celo banane imamo načete le napol …. prisežem!

Danes je Moj kupil milo z novim vonjem in me po tem, ko sem prišla iz kopalnice povprašal o mojih občutkih nad izredno izkušnjo vonjanja novega artikla. Novo milo? Pojma nimam …. ga nisem uporabila. Neeee? Ne, ker sem naokrog obrnila in izpraznila zadnje kapljice trem starim, katerih prazno embalažo bom sedaj mirne duše vrgla v smeti.

Phh, tile dedci!

4 Replies to “Včerajšnji kruh je treba najprej pojesti”

  1. Ja, tako mi pravi moja draga, kadar sem malo preznojen – da sicer smrdim, ampak da nji LEPO smrdim :)) In morda me bo nekoč celo omožila :)))

  2. No, tu sem pa jaz ravno kontra. Eno milo in to kar trdo, en šampon za lase, ena pena za britje, ena krema za obraz in ena zobna, in to je vse. In nobenega deodoranta, ker lepo smrdim že po naravi.

  3. hahaha, tukaj sem pa našla neverjetno podobnost z Mojim, le da ima on obsesijo od tistih obešalničkov za v wc školjko. imava jih celo zbirko, pa še refille za takšne tipe obešalničkov, ki so že šli v smeti. jaz se sploh ne znajdem med vsemi temi sistemi. ampak vi imate vsaj prostor, pri nama pa zavzamejo precejšen odstotek stanovanjske površine 😉

Komentarji so izklopljeni.