Verižna pisma mi dvigajo pritisk

Sem dovolj firbčna …baba pač … da le odprem skoraj vsak neumen mail, ki mi ga pošiljajo prijatelji. In celo vesela sem jih. Ne, celo preberem jih do konca in kdaj pa kdaj celo kakšnega pošljem naprej.

In odprem tudi tisto pismo, kjer se že na daleč vidi, da je eno izmed trapastih verižnih pisem, ki bo vsem partybreaker-jem povzročilo, da njihova solata še nadaljnih 10 let ne bo delala glavic.

Večina mojih prijateljev že ve, da mi izpadejo vse nepobrite kocine, če moj mail slučajno vidim jasno izpisan v “To:” polju, še vedno pa se mi zgodi, da k meni prileti kaj podobnega, kot danes.

$%!!.*.@##!

Ej, ljubi bogec pa je tale tip, ki je nabil v mail vse maile, vseh ljudi, ki jih je kdajkoli v življenju srečal, čisto gladek?! Pa da ne boste mislili, da je teh 250 naslovov vse, kar je objavil … še enkrat toliko jih je, le da se mi ni dalo kombinirati in lepiti dveh screen shotov skupaj.

In vsebina tako pomembnega maila?

Naslov je: Plz help this cute girl (Must Read)……………………..Do not Delete

V sami vsebini pa je po tem, ko se prebiješ navzdol po 5km-etrskem seznamu mailov in raznem forwardiranju, zapisano naslednje:

Å aljite dalje. Svaki e-mail donosi 10 centi.
Pomognimo zajedno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Forwardiraj te i pomognimo , slike bas ne morate gledati..tuzno je.

Only forward this no money needed………
Please help this girl (she is only 4 1/2 months) and she is very sick and by forwarding this email to all your contacts, you will help her by contributing 10 cents for her operation.

To kar je odebeljeno je narejeno z moje strani, ker nič jasno.
Aaaaa??!!! Kdo, kdaj, komu, zakaj?! Kako se sedaj pomaga?! A 10 centov se bo nekako čudežno snelo iz mojega računa za vsak moj kontakt, ki ga bom tako velikodušno objavila, kot tipček iz mojega primera? On je bil res velikodušen, daroval je najmanj 250€ 🙂 in to neki punčki (baje), ki je iz bogvekje od bokvekdaj …. ob mail so pripete pač še ene slikice enega dojenčka, ki ima na sebi pripetih kup cevk.

Ja, jaz sem pač skeptik in zaradi takšnih traparij včasih ne zaupam tudi takšnim mailom s trdno osnovo in resno potrebo po pomoči. Nekaj mesecev nazaj sem podobno skeptično razmišljala ob pismu o fantu paraplegiku, ki se je kasneje na moj post tudi odzval s komentarjem. Očitno obstajajo tudi resni verižni maili, ki jim lažne neumnosti prav škodujejo.

In tokrat so moje kocine še na mestu, kajti kolegica, ki mi je poslala današnji verižni mail, je mene in moje sotrpine “skrila”. Tako, kot se to dela med pametnimi ljudmi! 🙂

Za konec pa še nekaj izkušenj ljudi, ki so se že srečali z verižnimi mailingi:

 • Zmago J. (54 let) je poslal takšno sporočilo vsem svojim prijateljem že naslednje jutro ugotovil, da je plemenite krvi.
 • Å pančeva Mici (99 let) je nemudoma posredovala sporočilo prijateljici Slavki. Čez dva dni je zadela doživljensko rento v vrednosti 1000€ mesečno.
 • Miša M. (47 let) je prav tako izpolnila svojo nalogo in naslednji dan jo je v nabiralniku čakal paket za nego telesa lift’n’shape.
 • Zlatko Z. (35 let) je takšno pošto poslal prijateljem in že naslednji dan se mu je nasmehnila sreča – kupil si je Å marno goro.
 • George (58 let), teksaški kavboj pa takšnega sporočila ni poslal naprej in še isti dan so mu sesuli New York .
 • Juana (16 let) se je sporočilu prezirljivo nasmehnila in naslednji dan so jo na ginekološkem pregledu po nesreči oplodili s semenom bogataša Armanda. Do danes še ni priznal očetovstva.
 • Natalija V. (27 let) takšnega sporočila ni posredovala naprej. Čez dva dni je navsezgodaj zjutraj tekla na Triglav in zaradi prevelike višinske razlike ji je razneslo oprsje.
 • Steffanio (22 let) ni poslal sporočila svojima prijateljema Denisu in Marku, tako se mu je čez 12 ur zgodila nesreča. Ob uporabi butterfly abbs-a ga je zaradi previsoke napetosti vrglo po tleh – od takrat je vodilni član fantovske skupine, zaradi opečenega lasišča pa še danes na glavi nosi najlonko.
 • Milan K. (60 let) je sporočilo izbrisal in že naslednji trenutek je nehal rasti.

15 Replies to “Verižna pisma mi dvigajo pritisk”

 1. Hoooooo! Zmago J. 🙂

  Nekega dne si bom s pomočjo verižnih pisem sezidal grad v katerega bom parkiral svoj kamion, ki ga bom dobil zaradi svojega verižnega pisma…uau!

 2. Draga gummy princess št. 14, ali karkoli že;
  Si kaj v sorodu z Usperno? Imata podobne težave z izražanjem v lepem slovenskem jeziku pa še tipkovnica ti očitno nagaja …. ja, ali pa ti kakšen prst postrani vleče 🙂
  No, danes sem še enkrat prebrala tale komentar in ker ne maram prostaškega izražanja (to nima nobene povezave s starostjo mojega sina), sem ga malce cenzurirala.

 3. men tut prekipi če mi kdo pošle verigo..če sm slabe vole me bo ta k mi je to verigo poslou 100% blokerou u cirka 5minutah k ga bom nap*****a xD…sicer jih pa rada pošlem mojmu najbolšmu prjatlu k vem d je alešgičen na verige pa me noče blokert kr me ma rad(je povedou x) drgač pa..nwn kdo še vrjame u to sranje..če pošleš nwn kolkim bo to pa to če pa ne pošleš te bo ob polnoči zaklala z nožem nwn kdo.al pa d je ena ustala od mrtvih.ma lpo vas prosm folk..f**k kr ustala.a ne ga srat no..mislm jao..edin Jezus je ustou od mrtvih..noben drug xD…naibol pa sovražm take verige k prou izsiljujejo..če ne pošleš nwn kolkim se bo enemu iz tvoje družine nekaj zgodilo..mislm f**k no..sorč ampk tismu k se je te verige spomnu bi prou z veseljem razbila g**c, mu odtrgala **** in mu jih nalepila na glavo pa še roke zraun..mislm jaaao k mi kri zavre..se opravičujm ampk to resno sovražm..:S:S:S:S:S:S:S aja saša…xD kok je tvoj sin str??xD

 4. Glede na to, da moj sin ipak ni najbolj reden bralec mojega bloga, bom komentar kar pustila 😉 , a moram dodati, da si me presenetil Super Tine …. nisem mislila, da znaš biti tudi tako “jezen” 🙂

  Me pa še nekaj zanima Super Tine, a ti vedno le pod tem nick-om komentiraš ali si za potrebe kakšne graje izposodiš še kakšnega?

 5. Eko, moj primer, ko dobim verižno pismo od prijateljev jim odgovorim tako:

  Pozdravljeni, jaz sem SuperTine in trpim za groznimi občutki krivde, ker ne
  pošiljam naprej 50 miljard zaf**anih verižnih pisem, ki mi jih pošljejo
  ljudje, ki dejansko verjamejo, da bodo s tem neki šestletni punčki iz
  Albanije z joško na čelu pomagali zbrati dovolj denarja, da si jo da
  kirurško odstranit, preden jo njeni kmetavzarski starši prodajo
  potujočemu
  cirkusu.

  Oooooo, poglej, če grem do konca tega mail-a in si zaželim željo, bom
  jutri
  pokavsal prvo manekenko, ki mi bo prekrižala pot! Kakšen kup dreka!!!

  Mogoče bodo ponoči k meni pršli hudobni škrati verižnih pisem in me
  posiljevali v spanju, ker nisem poslal jebe**ga verižnega pisma, ki ga
  je
  prvi poslal Peter leta 5 našega štetja in je prišlo k nam s prvimi
  misijonarji preko morja! K*rc jih gleda!!!

  ÄŒe že nameravate kaj >poslat naprej<, mi pošljite vsaj kaj približno
  zabavnega. Pokažite malo inteligence in razmislite, k čemu dejansko
  prispevate, ko pošiljate takšna verižna pisma. Najverjetneje zgolj k
  vaši
  lastni nepopularnosti.

  In bistvo; če prejmete verižno pismo, ki grozi, da boste nesrečni ali
  nepofukani do smrti, ga izbrišite. če je smešno, ga pošljite naprej. Ne
  razkurite folka z nepotrebnim deljenjem občutka krivde, ker ne
  pošiljajo
  naprej verižnega pisma o gobavcu iz Afrike, ki nima zob in je privezan
  na
  rit mrtvega slona že 27 let in čigar edino odrešenje so tisti tolarčki,
  ki
  bi jih prejel, če bi poslali naprej to verižno pismo.

  Zdaj pa pošljite to vsem, ki jih poznate!

  Drugače se bo jutri vaše spodnje perilo spreobrnilo v mesojedo rastlino
  in
  zaužilo vaše genitalije.

  Lep pozdrav!

  P.S.: Pošljite mi jurja!(evrov)

  Upam, da ni preveč “hud” za na blog, če pa je, pa prosim za cenzuro 🙂

 6. Takele paciente obožujem in če mam čas in kanček slabe volje, ga steram v najhujši črni kot. Problem pa je v folku, ki v take bedarije verjamejo. Itak pa je 95% folka debilnega kar se tiče uporabe računalnika, mailov…. Mogoče pa je to le moja poklicna deformacija.

 7. Hej, ravno včeraj sem S.poslala mail, da mi ne pošilja več te nesnage. Dobim piiiiikeeeeeeee…. za znoret zoprne zadeve. In sploh mi ni jasno, kako ima nekdo voljo in čas se ubadat s temi traparijami.

  Pri tistih, ki fehtajo denar za “kao” obolele otroke ipd., … pač običajen nateg. Pri nekaterih rata…

  Bolj me motijo tisti, ki ti grozijo z nesrečami, katastrofami, celo s smrtjo… če ne pošlješ še 30-im prijateljem…

  Traparija na celi črti.

 8. Eh, zadnjič sem dobila mail, kjer me prosijo za pomoč mali Melanie (ali kaj je že), ki ima 1 leto in raka in da za vsak poslan mail AOL (ali kdo že) nakaže na njihov račun. Saj se ti zasmili, ampak maile z identično vsebino dobivam že vsaj 5 let!

  Ja, sosedov Francl tega maila ni odposlal v roku 2 ur in je takoj postal noseč v tretjem mesecu ;9

 9. faaaak, kakšna slika 😀 koliko emailov jeez…

  sicer pa ja, tudi sam ne prenesem teh verižnih pisem. nikakor. argh! sploh ta s srečo, ki ti grozijo s smrtjo v primeru, da jih ne pošlješ naprej. kul ja. 😀

  lp, čim manj tega “šrota” v emailu…

  enkrat sem v srednji šoli napizdil sošolko, ker mi je pošiljala tiste power point priponke s srčkanimi slikami, medvedki in podobnim sr…, meni pa je čez dial up to vleklo pol ure enega in če je zadaj v vrsti “čakal” kak pomemben mail, ki sem ga moral nujno dobit… sem oboleval kot nor…

  no potem so vsi nehali težit s tem 🙂

Komentarji so izklopljeni.