7 mojih

Berem že nekaj časa 7 naključnih. Niti ne vem kdo je začel …mislim, da sem najprej brala pri Sunshine, prikimavala Hadu in se res od srca nasmejala Fetaliju. Mene pa nihče ni hotel izbrati 🙁 dolgo, dolgo. Pravzaprav sem opazila, da so nekateri pisali že o tem, da so res že VSI bili izbrani in ni nikogar več …. pa so, so, le da so očitno bralci blogov “zaprti” v svojih krogih podobno mislečih. Jaz pa žalostna, ker se noben ne spomni name …no, gurala se pa ne bom.

In tako imam danes iz finferja drobiž. Jutri namreč odhajamo na počitnice, nimam prav nič spakiranega, za 7 veličastnih pa sta me danes določili kar dve. Ja, ja, saj vem, da zdaj sem pa v redu, ko že primanjkuje materiala :). Najprej me je določila Dr. Filomena in mi hkrati pobrala še nekaj “mojih”. Ateistek, Val in Peter so tisti, ki bi jih tudi jaz zagotovo dala na seznam, nekaj ur za tem pa me v isti šmorn vtakne še Proserpina.

Naj zdaj 2 x po 7 pišem?

 1. Če se opišem glede na delitev v 4 osebnostne skupine (kolerik, sangvinik, flegmatik, melanholik), sem močan kolerik, ki vedno želi imeti zadeve narejene po svoje, ne prenese sivine in vsako stvar takoj postavi na črno ali belo mesto, kar v negativo rezultira tudi v smer nestrpnosti. Na srečo imam vmes primesi sangvinika, ki rad maha z rokami, obožuje barve, veliko govori …..ja, tudi veliko piše, skače iz teme na temo in izgublja ključe in podobne pritikline.Tudi nekaj melanholika se najde v meni, saj imam rada stvari na seznamih, moti me razmetana soba, CD-ji morajo biti razvrščeni po nekem sistemu in vsak mora biti v svoji škatlici, zobna pasta vedno zaprta, majice zložene po sistemu: kratki skupaj, brez rokavov skupaj, dolgi skupaj … Ne, flegmatika pa v meni ni niti sledu.
 2. Ne maram alkohola. Prav nič me ne gane in raje imam žur brez, kot žur z.
 3. Prisegam na večno ljubezen. Naj bo to vzgoja, razmišljanje ali romantična duša, vendar nekako sledim napotkom moje babi, ki je govorila naj si najprej moža dolgo in temeljito izbiram, nato stestiram, potem poroka ….. pa naj se upiram vsem težavam in skušnjavam in teram do konca. In gre, zaenkrat in zadvakrat gre. O, saj včasih grmi in se bliska, vendar po prvotnem sedemletnem testiranju, danes ni dvoma, da deluje 😉 ….že 24-to leto.
 4. Ne maram dotikov ljudi, ki niso moji bližnji. Tisto; kolega v službi razlaga štos, zraven pa se mora najmanj 10x dotakniti moje rame ali noge ….. neee …. še huje, če moram ob praznovanjih poljubiti in objeti polovico dvorane …. še huje, če kolegica preučuje računalniške trike, medtem pa skorajda sedi v naročju mojega moža ….. Aja, to nisem več jaz 🙂 …ok, tudi to me moti!
 5. Fobije; ja imam nekaj takšnih napol in celih fobij. Pred leti se je Ljubljana malce bolj tresla, kot je to v navadi, mi smo živeli v stolpnici v 11. nadstropju in jaz sem še nekaj let po tem pogledovala po tekočinah v kozarcih, če svet okrog mene res miruje. Res, bila sem obsedena od strahu, da se ponovno približuje potres. Ob potresu, jaz nisem prava ….. samo letim ven, ne gledam ne desno, ne levo. Bojim se pajkov. Itak. Ampak teh tako na pol. Če sva z Jako sama v šotoru in po njem leze velik grd pajek, Jaka kriči bolj kot jaz …ja, takrat zamižim, zagrabim robec in primem pajka ….kaj pa čem? 😉 In pa konjev se tudi bojim. Ja, saj grem do lepega konjčka …in jasno, nič mi ne bo naredil …..ampak, pustite me, da jih gledam le na fotkah, ja?
 6. Spim v nogavicah. Vedno! Pozimi, poleti pri 40 stopinj celzija …kadar hočete. Se zgodi, da zgoraj brez, spodaj pa vedno Z. In da ne boste mislili, da so to kar neke nogavice …..ne, to so konkretne volnene “spalne” nogavice, ki gredo povsod z mano. Tomaž mi je prva leta govoril, da sem psihično šuknjena in naj se tega odvadim. Danes razume, saj meni kri do stopal žal ne pride. Res, četudi švicam v glavo in vrat, noge so mrzle, kot led.
 7. Rada imam modo in moj okus je malce ….hmm ….ni čisto tipičen, bi rekla. Npr. lani je bila barva mojih las nekaj med svetlo roza in vijoličasto, okrog riti si zavijem ruto in imam občutek, da sem kul, obujem par čevljev v različnih barvah …tako, da kupim par v zeleni in par v roza barvi, potem pa nataknem levega od zelene in desnega od roza kombinacije, …… da o barvah, ki jih znam hkrati navleči nase niti ne razpravljam.

Koga naj uturim v tole?

Definitivno Jaka …moj mali, ki pa bo na tole verigo počakal vsaj 1 teden, da pridemo z dopusta

Pa Žiga, ki je itak kriv, da sploh pisarim

Pa Fetalij. Å e enkrat …je rekel, da ima še na zalogi 🙂

Pa še Bastjan, Peter Lamut, Dejan Murko in Blaž Kos, da v tole godljo zvlečem še resne mlade podjetnike.

Pa upam, da je jasno, če tega resno ne vzamete, da solata 7 let ne bo v glavce zrasla 🙂

Nekaj ur kasneje popravljam: Bastjan je poniknil pa itak ga je že Sunshine namočila … pa mogoče še kdo, tako da bom namesto njega dala raje Marka Crnkoviča. Naj še on poizkusi, kako je to, če gre veriga naprej 🙂

14 Replies to “7 mojih”

 1. wooow tudi mene so izbrali…pa tudi če med zadnjimi, to se zelo lepo sliši…jaooo…kak to boža moj ego…rrrhhhhh…:-)))))

  mam pa isti problem kot saša, grem na dopust…a s to razliko da bom pred dopustom še redno delal…kaj redno delal, garal…to pomeni danes 7h, jutri 12h in v pon 7h…

  tako da bo ta zadeva morala počakati za na po dopustu…:-(

 2. A na sedmo pa nimaš replike 😉
  Ciao. Zdaj grem pa res spat … pa poklopim kompjuter, da ga nekaj časa ne vidim.

 3. Full fajn da si se tudi ti potrudila. In to še tik pred morjem, tako da je še toliko bolj vredno. 😉 Nekaj komentarčkov me pa žuli, tako da jih bom spustila kar na plano. 🙂

  1. Nisem vesela, da urejenost cd-jev & stuff pritiče melanholiku. V tej točki sistemov in urejenosti mi je na mojem blogu pritegnilo precej več ljudi kot sem pričakovala. Jaz sem že mislila, da je to moja kaprica. Drugače pa pri meni prevladuje sangvinik s primesmi kolerika. 😉
  2. Presenetljivo dosti ne-alkoholikov najdevam po blogih zavoljo te mode “sedmih”. Do sedaj sem vedno brez izjeme izven salsa žurov imela občutek, da sem najmanj mali zeleni, ker ne pijem alkohola. 😳
  3. A potem tole dolgo in temeljito izbiranje partnerja dejansko včasih tudi rata? :mrgreen: Mene pa že zbadajo, da nič čudenag da sem že toliko časa samska, če hočem pa vsakega prej najprej “zaslišat” in če imam toliko področij, kjer ne bi želela razhajanj.
  5. Jaz do danes nisem čutila še niti enega samega potresa. Pa živim v šestem nadstropju. Enostavno gredo vsi mimo mene, tudi ko se vsi ostal ravno nehajo trest.
  6. Tale točka mi je pa dokaj znana. Le da jaz nimam težav z stopali, ampak z nadlaktjo. Vedno moram spati v nečem z vsaj kratkimi rokavi, ker imam tam okrog tricepcov vedno ledenico, ne glede na zunanjo temperaturo. 🙁

  Aja, drugače pa mislim, da je Alcessa to zadevo pripeljala med slovenske blogerje. 😉

  Maksimalno uživajte na dopustu! Papa!

 4. Aja, si me spomnil, da sem še veliko časa po potresu, razmišljala v kakšni pižami naj spim ….saj veš, za vsak slučaj, ko bi bilo treba ven laufat.
  Pa pod tušem sem vedno zelo hitro opravila in imela oblačila pripravljena za vsak slučaj, če bi bilo treba na hitro ven bežati …
  Hmmm, na poplavo pa v 11. nadstropju nisem ravno pomislila 😉

 5. “Spim v nogavicah”

  hmm.. se sreca, da nisi napisala, da v gumijastih skornjih.. za vsak primer, ce bi slucajno bile poplave 🙂

  si se pa odkupila za ta fetis, z zadnjim fetisem :))

Komentarji so izklopljeni.