Ali avto kaj pove o svojem šoferju 2.del

Takole je bilo s temi avtomobili. O tem, da obiskujem tole luštno šolo sem že pisala. Tukaj nas poskušajo naučiti resnih stvari, a meni očitno po glavi rojijo le neumnosti. Na nekem predavanju je predavatelj omenil, da PR avtomobilske industrije gradijo na tem, da znamke pripisujejo določenemu tipu ljudi. Ljudje pa ovce to zagrabijo in in tako vsi švedski loverji, ki jih peče vest zaradi najetega ljubezenskega gnezdeca za popoldanske skoke čez plot s svojo tajnico, posegajo po tipičnem družinskem avtu- Volvo karavanu. Jim dviguje …. ah, kaj že?! …. libido, baje.

Pa poglejmo velikost;

Majhen avto (Smart, Fičo, Mini, Twingo, C1, C2, Ford Ka …) vozijo vsekakor in predvsem bejbe. Če sta v družini dva avtomobila, bo tamalega dobila ona, ker ji je tako baje lažje manevrirati po mestu – tako pravi on, a resnica je takšna, da le ona zna v tako majhen prtljažnik spraviti laptop, nov zavoj wc papirja, škatlo praška, mehčalec, nekaj škatel mačje hrane, 3 zavoje plenic, nekaj sadja, zelenjave, gajbo piva za njegove prijatelje ter po možnosti še zložljiv voziček. Torej majhne avtomobile vozijo pametne, spretne in okretne bejbe ter neobremenjeni skulirani tipi.

Srednje velik (Golf, Mercedes A, Megan, C3, C4, Å koda Fabia, Seat Ibiza …) avto vozijo tisti moški, ki bi nekoč radi imeli velikega. Avto, seveda. Vozijo jih resno vezani moški blizu tridesetih, ki se počasi vdajajo v usodo, da je pred njimi še nekaj zadnjih let brezskrbne vožnje z njihovim črnim, znižanim, močno ozvočenim Golfom, čaka pa jih prihodnost s srebrnim Hyundai i30 karavanom in kupom plišastih igrač na zadnjem sedežu.

Velik avto;
karavan; jasno, da ga vozijo tisti taoženjeni. Ko žena res ne uspe v svojega Twinga zbasati vse krame, ata le milostno preloži vso kramo v svojega, zraven pa doda še rolerje, kolo, rolko, skiro, košarkarsko žogo, rokometno in nogometno žogo, badminton, na vrh avta pa v trugo naloži še vse ostalo, kar nujno potrebuje tričlanska družina za enodnevni izlet na Bled …. na kremšnite.
enoprostorec; vozi ga tisti pameten mož, ki je končno dojel, da je karavan absolutno premajhen avto za dodatnega novo pričakovanega – četrtega člana družine. Barbi bi morda še stlačili v trugo, a njena hiša zagotovo ne gre več nikamor.
težka snobi limuzina; ta je za taločene. Jah, ker so že prešli fazo karavana in želje po velikem in končno dojeli, da jim zrasel ne bo nikoli več in so prepričani, da se pleša veliko manj vidi ob veeeeeliki črni limuzini ala Audi S8 ali BMW serije 7.
terenska vozila; me še niste opazili?! No, ja saj me tudi moja ne, si mislijo tisti moški, ki doma nekako bolj poredko pridejo do besede.

Dizel proti bencinu;

Dizel; Punce, če ste pred vstopom v avto slučajno spregledale napis KR na registrski tablici in sedaj že sedite v notranjosti, poslušate malce bolj glasen zvok motorja ter ugotavljate, če je nebeško lep tip, ki vas je pobral na avtoštopu, vreden vašega truda, vam svetujem, da temeljito premislite ali ciljate na kratek ali dolgi rok. Kajti tistim z dolgoročnimi načrti lahko zagotovim1 da boste imele težavo pri vsakem nakupu novih čevljev …. v isti sezoni ….. ja, celo pri vsaki drugi sezoni znate imeti težave. A če ste tudi same pristašice dizla in še samske, potem znak po horoskopu niti ni tako pomemben, kot geografsko poreklo. Å kotje in Gorenjci so odlična kombinacija.

Bencin; jah, kaj naj rečem … moj je v študentskih časih vozil bencinarja 😉

Sicer pa kaj več o barvah pa naslednjič.

Prvi del pa tukaj.

 1. ja, ja, na osnovi lastnih izkušenj []

12 Replies to “Ali avto kaj pove o svojem šoferju 2.del”

 1. @Mojcej; ti kar pokaži svojemu, lahko pa konec koncev tudi mojemu, saj res ne ve, kakšno okretno in pametno punco ima v hiši. Tudi jaz namreč vozim majhnega. 🙂

  @UrošG; jah, kaj čem ti rečt, kaj bo čez nekaj časa, ko boš menjal 😉 preberi si! 😉
  Je pa res, da ne morejo vsi imeti vsega. ÄŒe imaš velik in hud avto, ti ne morem napisat, da si še hudo dober tip …. vsakemu nekaj, pa bomo vsi zadovoljni. 😉

  @Manja; ja, sem že opazila manjak-a, ki je iz svojega bloga prihajal klikati k meni. Nikakor se nisem mogla upreti pogledu na blog tistega, ki se je označil s takšnim imenom in bila vedno presenečena, da se za tem skriva povsem prisebna deklina 🙂
  Kaj, a z narekovaji hočeš povedati, da kavica ne bo taprava? To se pa jaz ne grem! Hočem tapravo! 🙂
  Upam, da so “pečati” takšni, ki so posledica kakšnih legenzicov in pridejo čez 9 mesecev in ne takšni, ki nastanejo po hitrem in močnem plehnatem “poljubu” in pustijo luknjo v avtu?

 2. Lepo pozdravljena!

  Nisem prvič, pa vendar prvič s pečatom pri tebi, na tvoji strani, med tvojimi besedami, slikami…

  še priletim in ostanem…dlje…

  Lepo te pozdravljam in ‘vabim na kavico’! 🙂

  manja

  p.s. Vozim ‘majhnega’! 🙂 vsi ga imajo radi…celo preveč…Saj veš- Ljubezen pušča pečat!:))

 3. To mi deli 😉 “skuliran neobremenjen tip”. Sem čist zadovoljen s tem opisom 😀 Le kaj bo, čez nekaj mesecev, ko bom prešel na kaj daljšega, da bo malo več prostora za ostale člane.

 4. Torej majhne avtomobile vozijo pametne, spretne in okretne bejbe>>> hehehe, tole moram pokazat Tomažu (mojmu, ne tvojmu 😉
  ma, meni je vseeno, kakšen je, samo da je zanesljiv!

 5. @vitranc; o barvah nismo še nič rekli, tako da protekcije ne bo! Lepo po vrsti. Počakaj na naslednjo objavo! 😉 Sicer pa katra paše pod velike avtomobile? 🙂 ÄŒe se ne motim brez opredelitve barve bi bilo treba tebe opredeliti, kot neobremenjenega skuliranega tipa, je tako?

  @Volk; a zdaj se je našel petromajster! Rekla bi, da je večina lastnikov dizla takšnih, ki so ga kupili še pred podražitvijo, kar k opisu lastnosti doda le še novo opredelitev …. da so tudi nateg****.

  @Irena in Val; naš uspešni psihološki raziskovalni oddelek, kljub svoji obsežnosti, razvejanosti in trudu, do tega trenutka še ni uspel razrešiti tega trdega oreha. Smo pa vsekakor odprti za predloge in komentarje uporabnikov oz. uporabnic terenskih vozil. 🙂 Irena, sicer pa kot vem, ti ne voziš terenca, torej ni strahu, da bi bila preglasna. 🙂 Kar pa je težko trditi zame, ki se vseeno kdaj pa kdaj usedem za njegov volan. 🙂 Ufff!

  @Val; naš raziskovalni oddelek se strinja, da bi bilo zanimivo razdelati tudi ta pogled o tem kdo koga vozi. Tudi tukaj komentarji konkretnih uporabnikov ne bodo spregledani in zanemarjeni.

 6. Se priključim Ireninemu vprašanju o ženskah in terencih? 🙂
  Btw a je tudi pomembno kdo koga vozi – on njo ali ona njega? Poznam punce, ki se jim zdi, da je čist mimo, da bi one kdaj njega (za)peljale 😉
  Me je pa nasmejalo tole tvoje razmišljanje o avtomobilizmu 🙂

 7. Kaj pa velja za ženske, ki so nam všeč terenci…..?
  A smo doma preglasne ?:))

 8. @Petra; kaj te skrbi? ÄŒe mene ne, ko moj vozi terenca dizlaša, kaj bi potem tebe 🙂
  Kakšno barvo imaš, da bom kaj lepega o njej zapisala? Saj veš, da se da vse zmanipulirat, a ne 🙂

  Samo lepo prosim, ne zdaj vsi navalit in mi javljat barve o katerih naj pišem lepo, ker kakšno barvo pa ja moram malce skritizirat!

Komentarji so izklopljeni.