Dolžina je pomembna!

Bastjan … ja, tisti, ki je blog zamenjal za plenice 🙂 me je nekoč vprašal kako pisati krajše prispevke. Mene? Ha, ha, štos leta.

Od nekdaj imam težavo z dolžino. Ne, moj ni prekratek, ampak predolg 😉 Predolg je moj govor, predolg je post na blogu, predolgi so moji maili, predolgi so celo moji govori, ko na kakšnem našem seminarju za 10 minut dobim v roke mikrofon.

Prisežem, vem da je to moja glavna težava ….Odpravim to in še kakšnih 7 kg pa postanem idealna – superwoman.

Sem pa poskušala že vse živo na temo skrajševanja svojega pisanja. Pri blogu sem prispevek najprej napisala iz srca, na izdah … na dolgo seveda …. potem pa ga pri sebi označila s točkami in se poskusila poigrati s tekstom tako, da okrog vsake točke napišem le en stavek. Stvar mi je vzela čisto preveč časa in v pisanju ni bilo nobenega veselja več.

Potem sem se odločila, da kakšen daljši prispevek razrežem na 5 manjših …. pa sem potem seveda vsako petino posebej pregledala in malo oblikovala in iz njih naredila 5 dolgih prispevkov 🙂

Pa sem si rekla: “K vragu, to sem jaz … pač po cijelom tijelu dlakava … 😉 kaj čem se sprenevedat in spet pisala na dolgo.

Pa me je na dolžino dobronamerno zadnjič opomnila Karmen. Sem takrat sklenila, da je res čas za akcijo in dobila kontra mnenje nekaj svojih rednih bralk. Khm! In kaj zdaj? Mislim, da bo potrebno pristati nekje na sredini ….. nikoli ne bom super kratka, to je iluzija, pa vendar se bom potrudila kakšen stavek, dva ali tri izpustiti.

In sedaj se spet trudim ….. kane da se? Je pa res, da bi namesto tistega HOT or NOT morala imeti SUPERLONG or SHORT ENOUGH

10 Replies to “Dolžina je pomembna!”

 1. Sekundek, le kako si si dal lahko tako “kratko in hitro” ime, če imaš tako dolge poste?! 🙂 Sam meni so prav všeč, očitno mi isti itak v isti rog skupaj vpijemo 😉

 2. Ja ne se dat…sicer pa tudi jaz rada bolj na široko povem, da pač ne izpustim kaj pomembnega:) Sicer pa tudi prigode Harryja Potterja so na dolgo opisane, pa je pravi hit:)
  Glede hitrega branja pa razmišljam, če bi šla na tečaj, a nisem še prepričana, če bo res pomagalo:)

 3. jaz sem si zadal cilj, da post ne bo daljši od A4 strani, v wordu natipkano, na 12 velikost…to sem si zadal preklemansko težko delo…ki pa na srečo zaenkrat uspeva…ja no, vmes uleti kakšen daljši tekst…:-)

 4. 🙂 jaz pa rada berem daljše zapise – seveda, če imajo glavo in rep ter zanimivo temo! In Saša, meni se tvojiprispevki v povprečju sploh ne zdijo tako zelo dolgi!

  Sama bi pisala daljše, a bi rabila za to ugodne okoliščine, to je pa redko 😉

 5. Aja, Val glede hitrega branja … sem se pri Blaževem blogu enkrat štopala, ko sem brala 10 minut dolg zapis … oz. on pravi naj bi porabili 10 min, jaz sem se trudila, da berem skoncentrirano in hitro …..ne površno, zbrano, ampak hitro in prebrala sem v 9 in pol minutah ….. slabo, a? Res bi rabila tečaj hitrega branja …. samo kaj, ko ne verjamem, da se res lahko naučiš brati enako skoncentrirano a hitreje, mislim da na osnovi brzine, trpi poglobljenost.

 6. BGH, lepo pozdravljen pri meni! A misliš, da je to z dolžino in stimulacijo povezano s spolom? Namreč jaz rabim stimulacijo in posebne pogoje za krajšega 😉

  Val, hvala še enkrat za podporo in prijazne besede … pa saj vidiš, da je nasprotni tabor vztrajen 😉 …ampak jaz se ne dam.

  Mali; pšššš, tišina, zaenkrat bo treba še mami ubogat! 🙂

 7. Ej predolge prispevke maš. ÄŒe jih ne skrajšaš bom kar znorel. Å e enkrat nisem prebral tvojega posta do konca.

 8. Å e enkrat Saša…meni se ne zdiš predolga, no tvoji prispevki:), ker so res zelo berljivi…Sicer pa bo itak treba na tečaj hitrega branja, pa bomo zvozili vsa naša dolga pametovanja a ne?:)

 9. Jaz rabim za daljso objavo (sem h’tel napisat daljsega, pa sem si premislil) primerno stimulacijo in primerne zunanje pogoje 🙂

Komentarji so izklopljeni.