Eko post

Baje je danes dan, ko naj bi vsi blogerji nekaj napisali o okolju. Pha, jaz imam še eno uro časa …. kaj čmo, šele sedaj je do mene prišla informacija o tem. Prebrala pri Piki in Tjaši … moram pa še jaz kaj naškrabati preden grem spat.

Kako pri nas skrbimo za okolje? Ja, najbolj mi bode v oči dejstvo, da ne kurimo. NE KURIMO, čeprav so moje roke premrle in popolnoma vijolične. Ne, pri nas skrbimo za okolje in v mrzlih dneh raje kolesarimo na sobnem kolesu, tik pred spanjem pa se na hitro ,… res na hitro oprhamo s toplo vodo.

Samo ne vem, ali to moj dragi mož počne iz okolje varstvene vzgoje ali pa nedvomne prisotnosti gorenjskih genov? Bom še razmislila 😉

5 Replies to “Eko post”

 1. Halooo ne kurite…ma svaka vam čast, mene še tko rado zebe…no me je…zdaj, odkar imam vročino in dnevno oddajam toploto, malo prišparamo tudi mi:)

 2. He, he, Irena! V kaminu ne kurimo, ker mene tale kamin jezi, saj kot veš ni tisti pravi kamin, kjer bi gledal ogenj in užival ob njegovem prasketanju …. tale pečka pa deluje tako, da zakuriš zvečer, greje pa šele zjutraj, ko greš od doma 🙁 …. in ko zvečer prideš domov je spet vse mrzlo in znova ista vaja 🙁

  Rada bi, da začnemo že normalno greti stanovanje!!
  Sicer pa smo danes zakurili vsaj v kaminu …oz. naši peči. 😉

 3. Ne, to je sigurno dobra naložba za zdravje, za napeto kožo, tudi kolo lahko več gonite, da se ogrejete, preje greste v posteljo, kar ima lahko tudi več “željenih” posledic, zjutraj lahko preje vstaneš in uživaš na kavi.
  Mislim, da se je Tomaž tega lotil prav zavidljivo “projektno”.
  Odkar nismo več v bloku, kjer mimogrede sploh nismo mogli zapreti radiatorja, smo vsi precej bolj odporni na razne viroze. V spalnici ne kurimo in celo zimo je okno odprto. Veliko argumentov PROTI KURJENJU. Ampak tega pa res ne smem povedati doma, da pri vas še ne kurite. Bom takoj izpadla potratna.
  Kurimo že tri tedne (ampak le kamin, plin pa šparamo oz. se lepše sliši, da smo ozaveščeni).
  Zakaj pa še pri vas ne zakurite v kaminu ? Preleeeni ?????

 4. Gala, res je, da še vedno ne kurimo in se s tem prav nič ne hecam, se pa hecam, ko pišem, da je to okoljevarstvena poteza. Mislim, ja …vsekakor na ta način skrbimo za okolje, ker ne uničujemo lesa, ker ne dimimo okolice … al, vraga, pa že raje recikliram odpadke, kot zmrzujem 🙂

 5. Pravzaprav ne vem ali se hecaš ali ne. Je pa res, da je potratno kurit vse te ogromne hiše, čeprav je marsikje doma kdo samo zvečer. Naši predhodniki so si omislili dodatno peč na drva in so v predsezoni kurili nanjo v dnevnem prostoru. Mi ne kurimo, ker smo preleni. Zato pa z deževnico peremo perilo in splakujemo sekrete. Smo imeli pač zelo eko predhodnike. Evo, ideja za moj eko blog z enodnevno zamudo.

Komentarji so izklopljeni.