Lignano

Odkar sem objavila nekaj zapisovpa še nekaj, pa še tole,  … aja, pa še naš tamal je zapisal tole …o mestu, ki v naših srcih zaseda prav posebno mesto, sem dobila že precej e-mailov s prošnjami naj posredujem kakšne konkretnejše informacije o Lignanu, aktivnostih, namestitvah, restavracijah, zabavi …. skratka postala sem mala ambasadorka mesta Lignana. Upam, da se župan tega mesta zaveda tega in bo kdaj v prihodnosti vsaj nazdravil v mojem imenu.

Lignano Sabbiadoro je očitno mesto, ki je preblizu našim krajem in tako našim turističnim agencijam povsem nezanimiv, saj o možnostih počitnikovanja v teh krajih, ne najdeš prav nikakršnih informacij.

Pot iz Ljubljane vse do centra Lignana traja slabi dve uri (ob upoštevanju vseh novih hitrostno zaviralnih predpisov 🙂 ) in je še do nedavnega ob turističnih konicah zaradi neprekinjene avtocestne povezave med Ljubljano in Latisano, omogočalo skorajda najhitrejši dostop do morja.

O Lignanu sem sama slišala prvič pred davnimi leti, ko se je tam odvijal nek festival italijanske popevke in takoj ob prvih izletih z lastnim avtom, pred približno 18, 20 leti, je Tomaž na moje prigovarjanje zavil iz avtoceste in naju popeljal na sprehod po tem obmorskem mestu.

V obdobju, ko še nisva imela otrok (pa tudi denarja ne prav veliko) sva Lignano obiskala bolj poredko in še to izključno zaradi obiska vodnega zabaviščnega parka Aquasplash, od trenutka, ko je na svet prijokal naš mulo pa Lignano obiskujemo več, kot redno. Zakaj? Ker je kraj mali raj za otroke in je naš Jaka vanj popolnoma zaljubljen.

Tradicijo smo začeli že v moji nosečnosti, kjer sem morala od 3. meseca naprej večino časa preležati in se mi je od štirih sten že po malem mešalo. Po posvetu z ginekologom smo se v mojem 8. mesecu nosečnosti dogovorili, da bi dopust na kakšni bližnji plaži, kjer z lahkoto priletimo v porodnišnico, bil več kot priporočljiv in padel je Lignano.

Naj za uvod preden začnem opisovati kakšne namestitve smo že preizkusili, zapišem, da Lignano leži na nekakšnem polotoku, ki se zajeda globoko v morje. Mivkasta plaža sega na kilometre daleč in Lignano deli v 3 predele: Lignano Sabbiadoro (zlata mivka) je najbolj hrupen, zabaven, poln zabaviščnih parkov, trgovin, lokalov in seveda tudi hotelov, Lignano Pineta (borov gozdiček) ima svoj manjši center s trgovinami in lokali, vendar je bolj umirjen, primernejši za tiste, ki želijo ponoči spati mirno in v tišini, ter tretji Lignano Riviera, ki naj bi bil še najbolj umirjen, vendar glede na njegovo oddaljenost od ostalega dogajanja, meni najmanj ljub.

Tale hotelček, ki nas je razvajal tako in drugače je bil naša prva namestitvena izkušnja. V času moje visoke nosečnosti je bil še tik pred popolno prenovo1 in bil glede na takratne 3 zvezdice cenovno dosegljivejši, kot danes. Po nekaj letih razno raznih poizkusov, smo letos spet preživeli nekaj dni v njem. V apartmaju, ki jih imajo v zgornjem nadstropju in moram priznati, da je božansko. Soba je carska, jacuzzi banja v kopalnici te razvaja tudi tik pred spanjem, če masažne kopeli nisi izkoristil že preko dneva na njihovi prekrasni terasi. Å epajo jim zajtrki, priznam, saj bi lahko imeli veliko boljšo ponudbo, a je glede lokacije in opremljenosti ta hotel vseeno vreden svoje cene.

Kasneje smo preizkusili camp, kjer sama prisegam na tistega v Sabbiadoru pred tistim v Rivieri. Čeprav je Sabbiadoro bolj hrupen in zagotovo bolj natrpan, ima njegova bližina centru in dogajanju, svojo prednost. V sezoni je vsak premik z avtom nespametna ideja, zato relativno velike razdalje (za počitniški kraj) mi ponavadi premagujemo s kolesi, ki jih obvezno vzamemo s seboj, sicer pa se jih da tam tudi izposoditi, nekateri hoteli pa jih imajo vključene že v svojo ponudbo. Od predela Lignano Riviera do Lignano Sabbiadoro je kar precejšnja razdalja, ki je tudi s kolesom kar izziv (sploh če imamo s sabo otroke). Camp je zelo urejen, čist in ima znotraj ograde tudi svoj bazen in nekaj ostalih “pritiklin”, če se nam ravno ne da gužvati se po mestu.

Včasih obiščemo Lignano le za en dan. Ob 9h ali celo ob 11h se z avtom zapodimo iz Ljubljane, tam na plažo do 7h zvečer, tuš, preobleka, večerja v nam najljubši restavraciji v centru Pinete – Sandrocchia, ki nudi od pizz, testenin, mesa in rib po nam povsem sprejemljivi ceni. Npr. pizze ali testenine dobite po cenah od 6 – 9€, povsem solidna porcija rib pa se suče med 10 in 12€ Å e malce zmigamo noge in izpraznimo denarnico, saj so v Lignanu tako vse trgovine in igralnice za otroke odprte v petek in svetek vse do enajstih zvečer, potem pa se navadno odpravimo domov.

Včasih pa se nam zljubi in v Lignanu ostanemo preko vikenda. Takole za nekaj dni zna v Lignanu sredi sezone biti težava najti solidno prenočišče po zmerni ceni. Hotelov in apartmajev je sicer malo morje in izven julija in avgusta sobo tudi ob vikendih dobiš brez večjih težav, četudi je ne rezerviraš vnaprej. Mi imamo našega “ata”, ki ga načeloma ne želim izdati, saj se tale usluga potem ne bo več izšla. “Ata” je starejši gospod, ki poseduje nek hotelčič – ma, bolj penzion z nekaj 10 sobami. Govori italijansko in nekaj malega nemško. Sobe nič posebnega, vendar mene vedno prevzame njegov vrt, kjer zjutraj postreže zajtrk. V miru, soncu v družbi le še nekaj drugih gostov, lahko mirno posedaš še ure v pozno dopoldne in nihče te ne ne bo podil, odnašal krožnike in očitno kazal, da je čas da se spokaš iz jedilnice.
Ata ima za nas Slovence vedno na rezervi še kakšno sobo in mislim, da je res edini v Lignanu, ki je na televiziji v sobah, našel tudi slovenski program. Ko vidi slovensko registracijo že maha, ker je itak prepričan, da so to eni od “njegovih”. Nočitev v sobi s tremi posteljami s klimo in tv-jem ter zajtrkom je bila pri njem lani na višku sezone 100€ na sobo, izven sezone pa okrog 80€.

Če gremo za več dni in nam z dopustom znese tako, da smo lahko odsotni od sobote do sobote, potem najamemo hiško ali apartma. Tega je v Lignanu res na tone. Stanovanja v 15 nadstropnih stolpnicah ali vile z 200 kvadrati, bazen pred hišo ali le prostor za avto – kar koli že imate v mislih. Stanovanja dajejo v najem agencije, ki jih je tam ogromno. Agencija ima zakupljenih nekaj kapacitet v svoji okolici, tam se zmenite za vaše želje, oni vam dajo ključ, poskrbijo za menjavo plina in kakršnekoli druge težave, razložijo kako do konkretnega stanovanja ali hiške in to je to. Tukaj smo preizkusili že nekaj različnih zadev in imamo kar nekaj izkušenj.
Apartmaji so VSI, kar smo jih preizkusili (in poskusili smo vsaj 10 različnih zadev, če ne več) znotraj zelo ubogo opremljeni. Zunaj še nekako izgleda, v notranjosti pa agencije, ki zakupijo določeno količino hišk ali stanovanj, namestijo pohištvo, ki ga očitno večinoma kupujejo na bovšjakih.

Mi apartma izbiramo raje, kot po izgledu na spletni strani ali v katalogu, glede na lokacijo. Mi se Sabbiadora ogibamo zaradi hrupnega nočnega življenja, zato najraje bivamo v senčni Pineti. Glede na to, da je v Lignanu mali milijon agencij in vsaka trži bivanje v svoji bližini, se mi obračamo direktno na agencijo, ki je na tisti lokaciji, ki nas zanima. Dobre izkušnje imam s 3 agencijami (vse so iz Pinete) Valparaiso je super, ker se nahaja takoj pri vhodu v Lignano (vodomet na rondoju), Unitasmarina je ena večjih in dobro organiziranih agencij pa tudi pri Agenciji Lignano smo že našli ugodno namestitev.

Vedno smo drugje, ker ponavadi stanovanje najemamo kakšen teden preden gremo, takrat pa je izbor dosegljivih kapacitet že precej omejen. Ponavadi grem kar na uradno stran Lignana in tam odtipkam zahteve, ki jih imam -. ponavadi je to predvsem datum in število sob ter želja, da smo locirani v Pineti …. in rezerviram.

Ufff, dolga sem že. Naslednjič sledi še nekaj obvestil o zabavi. Pred tem pa morda še 3. zadnji del mojega pametovanja o avtomobilih in njihovih voznikih.

 1. nekaj sob so že prenovili in mi smo bili ravno v teh []

21 Replies to “Lignano”

 1. Glicinija, joooj, prejoj, tole je res grozovito, da nikakor ne najdem rešitve, ki bi mi pošiljala opozorilo na mail, vsakič ko prispe kak nov komentar. V času FBja ljudje le še tam aktivno puščamo komentarje, blogi pa ostajajo bolj osamljeni.
  V Lignano boste bolj težko odšli s kakšno agencijo, saj je destinacija preblizu, da bi se agencijam izplačalo tržiti to destinacijo …no, ali pa se motim in je to sedaj že malo drugače od tistega, kar je bilo, ko smo pred 18 leti mi začeli hoditi v to zlatomivkasto deželo. Sabbiadoro namreč pomeni zlata mivka.
  V Lignanu se vsak natakar in vsaka trgovka na vso moč trudijo z nemščino. Jaz govorim italijansko in prav jezi me, da mi takoj, ko zaslišijo, da nisem njihova, uturavajo nemščino. Mislim, da se dokaj dobro znajdejo tudi v angleščini, vsaj agencije, ki tržijo namestitve, zato ni nobenega strahu.
  Pred odhodom si na spletnih straneh lignana oglejte kakšno od agencijskih ponudb (spletne strani so večinoma napisane tudi v angleščini), jih pokontaktirajte in rezervirajte vnaprej in tako na licu mesta ne bo nobenih zadreg.

 2. Pozdravljeni, tudi mene je pripeljal Lignano na vaš blog. Sem zadnjič videla na sliki plažo, ravno takšno, kot si jo želim. Ko pa sem še preverila razdaljo do tja, sem bila kar prijetno presenečena. Ker naš dopust vedno traja 3 ali 4 dni, smo vedno hodili v Umag, Izolo ali nekje blizu, ker se daljše relacije ne splačam voziti zaradi krajšega dopusta. Zato pa vedno gremo na isto mesto. Po malem sem sita tega Umaga in raznoraznega skalovja in trave v vodi. V glavnem za mene je idealen dopust hotel blizu morja, peščena plaža in ne globoko morje.
  Nikjer nisem zasledila, ali uporabljajo tam tudi drug jezik, razen italijanskega. A se bolj splača iti preko agencije ali kar na svojo roko?
  Hvala za odgovor.
  Lp.

 3. Darja, z motoristi je pri meni tako, kot s psi; nimam ravno izkušenj in nikoli Lignana nisem gledala s temi očmi.
  Vem le, da se v Lignanu Pineti v nekem lokalu ob plaži v Lele’s chiosco ob vikendaških večerih zbirajo takšni, ki pred lokalom razstavijo tudi svoje prekrasne dvokolesne jeklene konjičke.
  Drugače pa najbrž motoristi nimate kakšnih omejitev glede namestitev, kajne? 🙂
  Inštrukcije kako se pride do tja pa sledijo na zavihku o Lignanu in odgovorih na vprašanja.

 4. Peter, sori ampak včasih ne sfolgam dovolj hitro odgovarjati na vsa vprašanja okrog Lignana. Vprašanja dobima tako preko bloga, kot preko FB ali celo na mail in človek sploh ne more verjeti kaj vse ljudje sprašujejo. Kar mali priročnik bi morala napisati 🙂
  Za pse so me že spraševali in žal ne vem točno kako je s tem, ker nisem bila nikoli pozorna na to, vendar videvam veliko ljudi s svojimi štirinožnimi prijatelji …. tako da, ni vrag, da ne bi bile možnosti za bivanje s psičkom.
  Glede apartmaja pa žal ne bo nič z enonočno varianto. Apartmaje lahko dobiš vedno le od sobote do sobote ….. še izven sezone niso dovolj fleksibilni, da bi lahko najel sobo le za podaljšan vikend. Vsaj meni do sedaj še ni uspelo, zato za takšne enonočne ali trinočne variante vzamemo kar sobo v hotelu. Tudi pri teh variantah je razpon zelo velik, tako da lahko dobiš tudi kakšno cenejšo verzijo za kakšnih 70€ na sobo za dva.

 5. Saša, krasen blog.
  Mene zanima, kako je kaj za motoriste “poskrbljeno” ?
  Midva bi se za en vikend – morda že ta – odpravila pogledat to ZLATO mivko 🙂

  Lahko kakšne inštrukcije ?

  HVALA,
  D.

 6. Oj!
  Verjetno se bo zgodilo, da bom drugi vikend frej in ko sem bral tele tvoje strani, je padla odločitev: Za vikend greva v Lignano.
  Me pa zanima ene par stvari … s seboj vzameva psička Maltežana … ali misliš, da bova imela probleme pri najemu apartmaja … zanima me tudi, če je možno kje vzeti apartma le za eno noč -… hvala ti za odgovore, kavo si pa obljubljava že ene dve leti, tako da bo morala v kratkem ena past … če tu ne , pa v Lignanu … 🙂 lep dan tebi in tvojim

 7. Mojca, zal ti na telefonu bolj tezko na dolgo in siroko opisujem moznosti, kajti do tvojega odhoda sem tudi jaz na dopustu. Zal na poti z avtom in brez dosege pravega racunalnika in neta. Kaj naj recem; seveda je najcenejsa opcija sotor, druga tudi ne tako draga verzija je najem ze postavljene prikolice, ki jih imajo v campu, oba campa tako tisti v Sabiadoru, kot tisti v Rivieri sta blizu plaze. Tisti prvi je 5min pocasne, z blazinami in vozicki ‘oblozene’ hoje, tisti drugi je pa itak ob plazi. Tudi stanovanja niso tako hudo draga. Tega imas na tone. Se najbolje je morda vzeti stanovanje v kaksni na prvi pogled obupni, a zelo prakticni stolpnici, kjer imas prekrasen pogled na morje, ponavadi so te cisto ob plazi in tudi hudo drago ni. Sama se nisem bila tam, zato tezko konkretno kaj napisem, obrni se na kaksno agencijo in vprasaj za apartma v condominu. Moj prijatelj (ki je znan, kot precej varcen fant 😉 ), ki je bil tam z zeno in 2letno puncko, je bil nad to verzijo zelo navdusen.

 8. živjo!

  jaz sem čisto navdušena nad tvojimi pripovedmi, vendar me je strah ker ne znamo dosti jezikov, kako se bomo kaj znašli.
  Iščemo najbolj ugodno varianto. Nismo tako zelo izbirčni, vendar si želimo bližino plaže. Glede nato da ti je to tako zelo domače bi te lepo prosila za kakšen nasvet. Imamo dva otoka 2 in 5 let stari deklici. Lahko apartma, hotel ali šotor. Planiramo od 18.7.dalje. lepa hvala ÄŒao

  Mojca

 9. Živjo,
  po 12. septembru, se z fantom in enoletno hčerkico odpravljamo na dopust v lignano. Verjetno v kamp sabiadoro. Zanimamo se malo za bivalne hiške…pa me zanima, ali veste, je v njih ze posoda, posteljnina..? In ali je treba tudi na plazi od kampa posebej plačati marelo in lezalnik? upam da ni predrago.. Pa če imate mogoče še kakšen nasvet, kaj bi bilo dobro vedeti…

  LP in hvala za odgovore

  ps: super blog! 🙂

 10. @Damijana; Moj odgovor bi bil podoben tudi, če bi me vprašala ali je res, da je bolje pomiti posodo takoj po zabavi in ne šele naslednje jutro. Ja, res je, ampak kaj, ko se mi ob 1h ponoči ne da pomivati posode in se tudi z malce zasušeno verzijo, da dokaj solidno preživeti. Seveda, če uporabljaš Pril 🙂

  Malo se hecam. Ja, najbrž je bolje to narediti vnaprej po spletni strani, a jaz tega še v življenju nisem naredila, ker svojega dopusta pa res ne želim planirati v zadnjo …. karkoli že.
  V zadnjih 15 ali še kaj več letih, hodimo v Lignano vsaj 1x letno za ves teden, vmes pa še kakšen vikend in včasih tudi le za en dan – kakšno soboto ali nedeljo …. a niti enkrat nismo vnaprej rezervirali ležalnika in še vedno smo dobili svoje mesto pod soncem 🙂
  Ja, se je že zgodilo, da smo morali obiskati tri različne “kučice”, kjer ti dodelijo mesto, a popolnoma brez še nikoli nismo ostali. Je pa res, da je gužva vsako leto hujša in da se to leto moj nasvet morda ne bo več obnesel. Naš Jaka pravi, da sem za gužvo kriva tudi jaz, saj ogromno Slovencev za Lignano zve prav na mojem blogu. Jah, ko bi za to vedel Lignanski župan bi mi vsaj za kakšno kavico dal kdaj pa kdaj 😉

 11. ZDRAVO
  Tudi jaz sem se odločila za letošnji dopust v Lignanu. Zanima pa me, kako je z senčniki in ležalniki na plaži? Ali je res, da je bolje to že predhodno rezervirati (na spletni strani sem našla link za spletno rezervacijo). Ali imate mogoče kakšne izkušnje s tem.
  Hvala pa lepo in sončno poletje želim.

 12. Saj sem napisala, da imam najraje camp v Lignanu Sabbiadoru, a ne?
  Mislim, da so tam trije, mogoče štirje …. obiskala in takole povohala sem tri, a bivala le v enem ….. tistem, ki me je ob ovohavanju najbolj navdušil in bilo mi je všeč.
  Je blizu centra mesta, tako da se tja lahko odpraviš peš in to tudi z malimi otroki, ima tudi bazen znotraj campa, čiste toalete, lepo organizirane in razmejene prostore ….. skratka kul. Edino, kar me je zmotilo je bližina ceste in hrup avtomobilov, ki se ponoči sliši v šotor …. ampak zaradi vseh ostalih prednosti, smo tudi to preživeli.
  Uživajte!
  Mi se ravno zdaj odpravljamo tja na enodnevni sprehod po plaži in kakšno dobro kavico …. ali dve 😉

 13. ste me tako navdušila s svojim prispevkom o lignanu, da sem se že odločila, da ga gremo pogledat za tele prvomajske praznike. ÄŒakamo samo še na lepo vreme. Zanima me, kateri camp mi predlagate, ker potujemo z avtodomom in tremi otroci. Bližina morja, igral, dogajanje…
  Hvala za odgovor! LP, Mateja

 14. Uf, Toni malce sem pozabila na tale odgovor ….
  Priti do Lignana je enostavno …. kar naravnost po avtocesti smer Benetke. Torej Ljubljana, Postojna, Sežana, … takoj za mejo na avtocesto smer Benetke, mimo Palmanove…. in potem kmalu po razcepu avtoceste, kjer se držiš levega pasu in pelješ proti Benetkam, zagledaš znak za odcep iz avtoceste za Latisano … mislim, da piše tudi Lignano.
  Po plačilu cestnine pa spet le naravnost ….. še kakšne pol urice po lepi ravni cesti. Ni strahu, da bi se izgubili, ker se cesta v Lignanu konča ….. ja, v bistvu se od avtoceste ves čas voziš naravnost proti morju in Lignana se nikakor ne da zgrešiti.
  Je pa potem pri vhodu v Lignano večji rondo, kjer so v sredini posajene rožice in je v sezoni ‘vključen’ vodomet. Pri tem rondoju se je potrebno odločiti v kateri del Lignana želite. Desno je še najmanj zanimivo … tam je Riviera … pa živalski vrt, ki je vreden ogleda in golf igrišče.
  Naravnost … in potem po kakšnih 5 minutah še rahel zasuk v desno in po cca 50m padete v morje …. pridete do Pinete, ki je zame prijeten konec za kratek sprehod in prijetno bivanje na plaži.
  Levo ….. ter še kakšnih 10 ali celo več minut vožnje … potem pa spet zasuk desno proti morju …. pa pridete v največji del Lignana, v Lignano Sabbiadoro. Tudi tukaj so plaže, vendar je malce bolj hrupno ….. predvsem pa je tukaj raj za ženske 😉 – veliko trgovin, ki so odprte tudi ob nedeljah in praznikih. 😉

 15. Pozdravljeni.Za prvega maja odhajava v Lignano.Zanima naju najboljša pot do tja.Hvala.

 16. @Elvis; blagor tistim, ki so tako bogati, da lahko hodijo na Korziko ali Maldive, jaz pač ne morem in glede na željo, da dokaj pogosto oddam možgane na pašo, se uležem pod senčnik in berem kakšno knjigo, je Lignano moja najboljša opcija.
  Na tvojo srečo (očitno) me na “morju” morje sploh ne zanima. V Lignano hodim na oddih, tam tečem, pijem kavico, pojem kakšno dobro večerjo, v senci berem knjigo, opazujem ljudi, kdaj pa kdaj kupim kakšno oblačilo, saj so trgovine odprte tako, kot ustreza kupcem in ne tako, kot v Sloveniji, kot ustreza osebju, ki prodaja …. v morje pa stopim morda le enkrat na leto .. če ne celo manj …. in še to le do gležnjev.

  Skratka Elvis, jaz sem z Lignanom zadovoljna, ker dobim tisto kar iščem in kar si za svoje dohodke lahko privoščim, ti pa izvoli po svoje, a žalit ljudi, ki jim je všeč kaj drugega, res ni potrebno, kajne?

 17. ubog je človek, ki mora v Lignano na “morje”* hodit !

  *
  greznične vode Trsta, ki jih spuščajo v morje se ravno prav shladijo do tja

 18. Mitja, mi smo si letos tako kot vsake počitnice zadnjih nekaj let, najprej privoščili potovanje. A že med potovanjem po Ameriki je naš Jaka spraševal kako je z Lignanom. Obvezno moramo iti vsaj za 1 teden, je rekel. In tako sem tudi tokrat rezervirala hiško v Lignano Pineti za teden po 16. avgustu.
  Å koda, očitno se bomo zgrešili, drugače bi bilo prijetno se vsaj srečati, da mi osebno poveste, če boste tudi vi tako navdušeni, kot smo mi.
  Ravno danes sem povprašala našega vzdrževalca računlaniške mreže, ki odhaja na dopust, kam jo maha. “Ja, v Lignano, a ne?!” je rekel. Lani se je končno omehčal in sklenil poskusiti dopustovati tudi kje drugje, ne le na hrvaški obali in očitno je sedaj zasvojen. 🙂

 19. Pozdravljeni,

  sem Mitja iz Murske Sobote, trener namiznega tenisa in gremo z družino 20. julija v Lignano v namiznoteniški kemp. Tam bomo ostali do 03. avgusta in dokler nisem prebral Vaših stavkov, nisem imel pojma, sploh kam peljem ženo in 6 letnega otroka. Zdaj lahko vidim, da bo sin užival, verjtno kot še nikoli. Že v sezoni 2001/2002 sem bil eno leto v Italiji ( Tramin ) in nikoli slišal za ta kraj. Letos pa me je prijatelj, slovenski trener, ki dela in živi v Italiji že od leta 1988, povabil v svojo ekipo, da bom poskrbel tudi za zdravo hrano in napitke, saj bodo treningi naporni. Hvala za čudovit opis Lignana, tako nam bo zdaj lažje v pričakovanju teh nepozabnih 14 dni, ki so pred nami.

  lp

  Mitja

 20. @Petra; dela! Meni dela in je tudi delal, ko sem objavila prispevek. Je pa res, da je njihova stran živa sprdačina … tako kot večina spletnih strani za Lignanske hotele.
  Hotel je hudo lepo opremljen in lastnik ima očitno dober okus, a najbrž že dolga leta ni pogledal na splet, saj te spletna predstavitev skorajda odvrne od namena, da bi tam rezerviral sobe.
  Aja, še nekaj moram komentirati o tem hotelu. Sobe so fuuuuuul majhne. ÄŒe kdo razmišlja o dodatnem ležišču, mu raje svetujem, da si izbere drug hotel, ali pa raje vzame suit – to je tisti apartma, ki je na vrhu. To so 4 apartmaji, ki so v dveh nadstropjih in imajo v spodnjem “dnevnem” kavč, ki se lahko raztegne v dodatno ležišče. Pa tudi zgoraj v spalnici je dovolj zraka za dodatno ležišče.

  Hotel ima 4 nadstropja in najboljše sobe so tiste v četrtem in pa v prvem (kao te majhne), ker le v tem nadstropju imajo izhod (kao balkon) kar direktno na veliko in urejeno teraso.

Komentarji so izklopljeni.