Načrtovanje potovanj in izletov? Ne hvala

Kakšno urico nazaj, smo prišli živi in zdravi nazaj iz Rima. Tako kot vedno, me je tudi tokrat takšno naše potovanje, nadvse veselilo. 24 ur intenzivnega druženja s Tomažem in Jako je prav sproščujoče. Nobene službe, nič računalnika, nič mailov, blogov, nič telefonov, samo družba mojih dveh moških in ure in ure pogovorov.

Na takšne izlete se v večini primerov odpravimo v lastni režiji. Doma se dogovorimo za končno destinacijo, za termin in trajanje, včasih rezerviramo hotel že vnaprej (tokrat smo ga), včasih, ko potujemo iz kraja v kraj pa ne, s seboj vzamemo Helgo, ker ona poskrbi, da se na takšni poti ne skregamo, vse ostalo pa prepustimo naključju in sprotnemu dogovarjanju.

Nekoč sem prelistavala kupe vodičev, si jih nabrala vsaj 5 za s seboj, pregledovala na stotine spletnih strani, a pravzaprav se na koncu načrta sploh nismo držali in je bilo vse skupaj navadno zapravljanje časa.

In tako sedaj pridemo v mesto, ki nas zanima, poiščemo turistične informacije, se oborožimo s prospektnim materialom, odidemo v bližnji kafič in tam naredimo bojni plan. Se obnese.

2 Replies to “Načrtovanje potovanj in izletov? Ne hvala”

 1. Petra, mi smo imeli pa ravno obratno izkušnjo z vnaprej rezerviranimi hoteli. Enkrat na poti v Pariz preko Azurne, smo se že na začetku odločili, da bi tam ostali dlje, kot smo planirali in potem smo morali prestavljati hotele za celih 14 naprej. Smo rekli, da raje to počnemo kar sproti za eno lokacijo vnaprej.

  Rim smo si tokrat ogledali že drugič in tudi jaz nad njim nisem bila preveč navdušena. Bom kaj več zapisala v posebnem postu.

  Drugače pa mi prav radi sprašujemo in malce utrjujemo naše znanje jezikov. Je pa res, da smo npr. v Barceloni bili pravi revčki, ker Å pansko ne znamo, znanje vseh drugih tujih jezikov nam pa tam ni bogve kako pomagalo. 🙁

  Helga je pa res zlata vredna. Včeraj nam je na poti nazaj za kakšne pol ure nehala delati. Nevedoma smo popolnoma izpraznili baterije in je rabila, da se “postavi” nazaj. ÄŒista panika! 🙂 Se kar razvadiš in se skorajda ne upaš več zaviti z avtoceste, ker bi bila čista groza brez “prijateljice”. In povem ti, da se mi odkar imamo Helgo res n potovanjih nismo niti enkrat skregali. Prej se je pa to kar dogajalo 🙁

 2. Å e ena takšna, ki sovraži potovanje z agencijami. Ne, hvala 🙂
  Tudi midva sva vedno potovala v lastni režiji, kar se je krasno obneslo. Z razliko od vas vedno naredim plan doma, glede hotelov. Imava vedno vse rezervirano. Da se ne bi ponovila grozljiva izkušnja iz Parme, ko ni bilo proste sobe 🙁

  Drugače pa… a v Rimu ste bli? Hudo, čeprav priznam, da so meni Firence bolj všeč. Komaj čakam, da se mi tudi kam spokamo. Mogoče, nam za Božič uspe priti do Dunaja.

  Aja, pa vodičev imam tud en kup, ker raj kot da vprašam za pot. Se z mojim vedno skregava ko hoče sprašvat vsakeg ki uleti mimo…, jaz bi pa vseeno še sama malo iskala. 🙂

  No, glede na to, da smo tudi mi kupili “Helgo”, nam od zdaj naprej očitno kreganje ni več usojeno 🙂

Komentarji so izklopljeni.