Prvi na vasi

Ura je pol devetih zvečer, sedim v jedilnici in pripravljam se k pisanju novega prispevka. Imam idejo o čem bi pisala, vendar sem se ravno ta trenutek premislila. Zakaj? Po televiziji sem slišala največjo bučo ever.

porokaPojma nimam kdo je sploh prižgal televizijo in sploh kdo je izbral program TV Pika, kajti televizijo pri nas gledamo bolj površno ….. in če že, potem je to kak film na HBO-ju ali kakšna aktualna oddaja na POP TV-ju ali A-kanalu, medtem ko NET TV, Paprika ali TV Pika na naš ekran zaidejo po veliki pomoti.

Kakor koli že TV Pika je bila izbrana tokrat in na programu je bila oddaja, ki me spominja na tisto Na zdravje ali kako se že imenuje stvar z Jasno Krasno … oddaja, ki mi resno dvigne kocine in to ne od ganjenosti. Pa me niti ne motijo razni jodl bodl ansambli ala Atomik harmonik in Turbo angels, vmes pa še kakšna Tanja Žagar, Manca Å pik, ali Werner. Čeprav te glasbe ne maram, nekako razumem, da mora na programu biti tudi nekaj za ljudi, ki poslušajo narodno zabavno ali turbo folk glasbo. Pri teh oddajah me motijo predvsem neumni štosi, ki žalijo intiligenco gledalcev in pa trdo zaigrano povezovanje voditeljev, za katere je skorajda očitno, da se v narodno zabavni zgodbi ne znajdejo najbolje. No, oddaja Na zdravje je odšla na počitnice, na TV Piki pa se nas očitno ne bodo usmilili s počitnicami. TV Pika je namreč na spored ob nedeljskih večerih postavila oddajo Prvi na vasi.

Ne, nisem vedela kako se oddaja imenuje …ampak tokrat sem prav nalašč na internetu pobrskala za program TV Pike.

Naj preidem na bistvo; ne vem od kje, kdo, zakaj … ker pač nisem poslušala, v programu TV Pike pa to tudi ne piše …. kar tako iznenada zaslišim, ko novinar sprašuje nekega mladca: “in kaj vam je pri njej tako všeč?” …najbrž je mislil punco, ženo, partnerko …

In mladec pomisli in reče: ” da NI pohlepna.”

Opa, kakšna ljubezen in občudovanje! 🙂 Pa jaz svojega takoj načevljam, če mi takole na televiziji ….pa čeprav le na TV Pika, naredi takšno bruko. Pa naj raje reče “da ma velike joške” ali “da velik čveka”, kot da med moje kvalitete uvrsti to kar jaz NIMAM oz. to kar NISEM.

O, po tej varianti pa jaz res ne bi imela težav pri naštevanju vrlin svojega dragega (drugače bi morala kar pomisliti 🙂 ) ….. tako pa: všeč mi je, da NI majhen, da NIMA čevljev št. 37, da NIMA trebuha, da me NE pretepa, da NE prihaja domov pijan, da NE vpije RAVNO vsakič, ko si kupim nove čevlje, da mu NE smrdi iz ust, da NIMA še kakšne ljubice …

Ej, hvala TV Pika in oddaja Prvi na vasi …. zdaj res vem, da je moj dragi res najboljši …no, prvi na vasi 🙂

17 Replies to “Prvi na vasi”

 1. Saša, mislim da se nekateri ljudje kot je Sonja prav trudijo v vsem najti najslabše in verjamejo, da nanje leti tudi tisto, kar v resnici ne. 🙁 Jaz bi temu rekla kar nesposobnost sprejemanja kritike, objektivnega branja napisanega namesto tistega, kar si človek domišlja da piše in pretirana občutljivost.

  Kam bi pa prišli, če bi človek enako vlekel surlo za vsak vic/kritiko o slovenskem Janezu, ki ga povedo Srbi in Hrvati, za vsak štos o blondinkah, zmajevskih ženskah, nori mladi generaciji. ÄŒe človek hoče biti žrtev, bo vedno našel dovolj razlogov za to… 🙁

 2. Sonja, upam si še marsikaj več 🙂
  Brez jeze, lepo prosim! Pravijo, da od tega rit raste 🙂
  Mene pa ne bi prav nič jezilo, če bi ti kje na svojem blogu ali spletni strani zapisala, da ne maraš pizze, čeprav jo jaz obožujem. Pač ljudje smo si različni in nekaterim gre ob nečem na bruhanje, drugim se dvigujejo kocine, tretji jočejo od ganjenosti …
  Vendar pa to, da se meni ob oddaji Prvi na vasi dvigujejo kocine sploh ne pomeni, da oddaja ni dobra …spet ponavljam, pomeni le, da MENI NI VÅ EÄŒ. In to spet ne pomeni, da mi ni všeč delo tehnikov, režiserje, scenarista, Jožeta Potrebuješ itd. …pomeni lahko tudi vse to, ampak žal o tem ne morem soditi in o tem tudi nisem pisala. Oddaje nisem nikoli gledala in zato teh stvari ne vem, pisala sem enostavno o zvrsti oddaj, ki mi pač ne ustrezajo, ker ne poslušam te vrste glasbe. Narodno zabavna glasba mi pač ni všeč in vsaka oddaja te vrste pa naj bo še tako profesionalno narejena, mi bo vzbudila enak občutek. Predvidevam glede na tvoj okus, da bi imela ti podoben pomislek ob kateri koli oddaji (ponovno bi tudi ta lahko bila izredno kakovostna), ki bi predvajala hard rock glasbo, je tako? In najbrž bi izjavila, da te ob takšni oddaji boli glava ali kaj podobnega, mar ne? 🙂
  Sicer pa hvala za odgovor, kajti tudi kontra komentarje imam rada in priznam, da mi je všeč, če nekdo tako zagnano in srčno brani nekaj, v kar niti ni osebno vpleten.

 3. Ja,kako si upaš sedaj trditi nasprotno od tistega,kar si prej napisala npr…oddaja,ki mi dvigne kocine in to ne od ganjenosti…Veš to so žalitveoz.namerno natolcevanje,da so neumni tisti,ki to gledamo.Zato sem se oglasila in ti pisala,ker sem se čutila užaljena kot gledalka,ki redno spremljam obe zgoraj navedeni oddaji.

 4. Anina in Sonja, sploh mi ni jasno od kje vama ideje, da kritiziram oddajo! Komentirala sem smešno izjavo nekoga, ki je bil v oddaji in to nima prav nič opraviti s samo oddajo, ki je po pravici povedano narejena na čisto soliden način. Ob tem sem samo še zapisala, da JAZ ne poslušam in ne gledam takšnih oddaj. Tudi to nima povezave s kvaliteto. Tudi v filharmonijo ne hodim in ne obiskujem narodnega muzeja pa to še vedno ne pomeni, da so te stvari slabe.
  Upam pa, da mi je dovoljeno na SVOJEM blogu povedati tudi to KAJ MENI ni všeč, kaj praviš Anina?
  Mimogrede nikoli si nisem in upam, da tudi nikoli ne bom služila svoj kruh na račun davkoplačevalcev in ne vem od kje ti takšna ideja. Delam v precej kapitalističnem podjetju in si svoj kruhek služim s svojim trdim delom.

 5. Popolnoma se strinjam z g. Sonjo mislim, da bi lahko najprej pod svojim pragom pometla ne pa, da kritiziraš naše ubobožane ustvarjalce glasbenih oddaj Jože Potrebuješ ustvarjalec oddaje NA ZDRAVJE bi bil najbrž prav žalosten ob tem , ko ve koliko trudi vloži v eno tako 1 urno oddajo. Kaj naj ti rečem draga gospa dokler si služiš svoj kruhek na račun davkoplačevalcev ne boš razumela svobodnjakov NA ŽALOST.

  Anina

 6. sasa: zakaj se sekiras zaradi ljudi, ki niti ne preberejo zapisa in kritizirajo.. ah ja.. desperadosi 🙂 ki ne znajo drugega..

 7. Draga Sonja, seveda je MOJ problem, če se mi zdijo štosi na TV pika slabi in če mi turbo folk glasba ne ugaja.

  ÄŒe bi pozorno prebrala bi najbrž lahko ugotovila, da je bil vse skupaj hec in niti slučajno resna kritika. Spodaj pod kategorije celo piše “hecam se”. Sicer pa mojega odgovora najbrž ne boš nikoli prebrala, saj se na mojo stran ne boš več vrnila. In prav je tako. ÄŒe meni ni všeč program na TV piki, tega programa enostavno ne bom več gledala. Ne bom jim pisarila, saj tak program ni njihova NAPAKA, je pač le drugačen, kot je moj okus. Vsekakor pa na uredništvo TV Pika ne bom pisarila pisem in jim pripovedovala, da jih od sedaj naprej ne želim več gledati. Bi imela preveč dela, če bi pisala vsem program, vsem revijam, pisateljem knjig, režiserjem filmov, gostilničarjem …..

  Sicer pa draga Sonja, v tej deželi ima vsakdo od nas pravico povedati to kar misli, še toliko bolj pa lahko takšne misli objavljamo na svojem blogu. Predlagam ti, da si odpreš svoj blog in na njem hvališ TV Piko, Turbo angels in Atomik harmonik, kot se le da. 🙂

 8. Meni se štosi na TV Pika zdijo dobri,če jih ti ne razumeš,tvoj problem,jaz tudi tebe ne razumem,zakaj ti ta glasba ni všeč.Kaj si pa ti naredila za SLOVENSKi jezik-to ,da sedaj kritiziraš glasbenike.ÄŒe ti oddaja ni všeč-preklopi drugam,jaz pa tudi tvoje strani ne bom več odprla,ker takih ne maram,ki samo kritizirajo.TAkih imam dovolj.pa ADIJO!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. Ampak oni imajo pa res dobre. Jaz sem zadnjič gledal (prižgal in se smejal) eno oddajo o kuhinji, kjer je bila gospa v najboljših letih (cca 50), v oprijetih belih oblekah in je zelo prislinjeno govorila in ob tem se zabavno gibala. Že dolgo nisem videl kaj tako humornega.

 10. Kaj točno pa je to? Moj nagon moškega prasca sicer predvideva, da “lepe velike modre oči” verjetno pomenijo, da je pa vse ostalo na ženski, ki je tema pogovora, ena sama velika rit. 😆

  Ali imajo modre oči v tem primeru morda kakšen drugačen pomen?

 11. Iskren pa še skromen pa še prvi na vasi 🙂
  ampak boga reva, da res ni kaj drugega lepega našel na njej 🙂 Saj v resnici bi najbrž rekel, da mu je všeč tisto, čemur Pečo in Racman na radiu Hit pravita “lepe velike modre oči”, ampak to pač ni za na televizijo 😉

 12. “” da NI pohlepna.””

  a ni to lepa zenska vrlina 🙂 si predstavljas, da bi bila pohlepna njegova boljsa polovica in bi mu pobrala celo placo, imela se dva moska poleg in bi zelela ferrarija, namesto, da je padla na skuterja.. moski je bil pac samo iskren.. oz. kot se v sodobnem casu rece, sem taksen, kot sem!

Komentarji so izklopljeni.