Å ola za barabe

Film sem gledala že več, kot en teden nazaj. Oh ….. mojih opisovanj filmov skoraj nikoli nihče ne komentira, zato sem to kar malce zapostavila, misleč da tega itak nihče niti ne bere.

Tokrat me je k temu spodbudila Irena, ko je v komentarju na prispevek, ki nima veze s filmom 🙂 , zapisala, da ponavadi kar na mojem blogu preverja, če je kakšen film za ogled ali ne. Čeprav ne vem, če je to najboljši način, kajti ne vem, če je moja kritika ravno najboljša referenca zanje. Tukaj sicer govorimo o dveh bratih zlatih 🙂 in njunih družinah, vendar pa se je eno družinsko jabolko odkotalikalo malce stran, saj sta si brata precej nepodobna. Poleg drugačnega videza, drugačnega okusa za hrano in očitno drugačnega okusa za ženske 🙂 imata tudi povsem drugačen okus za filme.

Å e vedno ne morem pozabiti, da sva pred ogromno leti midva s Tomažem navdušeno opisovala film Fižolova polja z Robertom Redfordom v glavni vlogi in zanj navdušila tudi Ireno in Edota, ki sta tako po dolgem času le odšla v kino. Skoraj sta naju pretepla 🙂 po tistem ……

No, tokratni film sem spet šla pogledat le zaradi Jake. Kaj pa lahko človek pričakuje od filma z naslovom Å ola za barabe. Pa film sploh ni bebasta komedija v stilu Drkajva skupaj ……. čeprav mi je bil ravno ta film na srečo prihranjen in ga kritiziram le na osnovi Tomaževega ubogega izraza, ko sta z Jakom prišla iz kina …..in mimogrede v obeh filmih igra eno glavnih vlog isti igralec.

Tokratni film se dejansko na duhovit in zabaven način ukvarja s precej resno tematiko, samozavesti in s tem povezanim navazovanjem stikov z ljudmi okrog nas.  Å e vedno je to komedija in nikakor ni za pričakovati poglobljenega razmišljanja o človeških odnosih, pa vendar lahko skozi dokaj napeto in duhovito ter seveda romantično zgodbo, potegnemo nekaj splošnih naukov o pridobivanju samozavesti in pravih človeških vrlinah.

Po ogledu filma sem glede naslova bila prepričana, da je to spet nek nebulozen slovenski prevod, vendar ugotovila, da so tokrat bebavost pri naslavljanju očitno uporabili že kar američani. Sklepam, da bi ustreznejši (malce resnejši) naslov privabil več ustrezne publike in ne le nekaj mulčkov, ki pričakujejo obilo krohotanja in butastega humorja.

2 Replies to “Å ola za barabe”

  1. Ne da ne beremo tvojih prispevkov o filmih, jaz jih vedno, samo včasih težko komentiram, ker sploh ne poznam filma:( Tako pa ostajamo na tekočem:)

  2. Sploh nisem vedela, kateri film je to, ker si uporabila slovenski naslov:) Ja, Billy Bob… je še vedno tako dober (npr. Sling Blade)? Jon Heder pa menda vzhajajoča zvezda komedijantov.

Komentarji so izklopljeni.