Varuškin dnevnik oz. ena na temo druženja z otroki

Film brezvezen. Mislim ….ne, ni mi bil všeč …. kr neki …. nek čudno čuden način mešanja zgodbe in nekakšnega pisanja dnevnika. Sem pričakovala nekaj manj otročjega, bolj romantičnega.

Saj vem, da je naslov Varuškin dnevnik, a na slovenske prevode naslovov se itak ne gre zanesti, a ne?!

A kljub temu mi ni žal da sem si film ogledala. Film nosi sicer precej enostavno in očitno sporočilo … pa vendar, za nas zaposlene mame, nikoli ni preveč slišati sporočilo, da naši otroci ne sanjajo o lepi hiši, krasnih potovanjih in super šolah1 , ampak si želijo le naše bližine in pozornosti.

Zanimivo je pokazan tudi odnos matere in odrasle hčere, kjer pričakovanja in sanje mame o srečni hčerini prihodnosti, obremenjujejo in utesnjujejo tako močno, da je bolje uteči v laž in skrivanje, kot soočiti se z realnostjo in mamo in morda tudi sebe soočiti z realnimi željami.

  1. no, to najbrž nobena mama ni niti nikoli upala, da sanjajo njeni čmrljčki []

3 Replies to “Varuškin dnevnik oz. ena na temo druženja z otroki”

  1. Ne vem, če je ta film po knjigi Varuškin dnevnik (ali Dnevnik varuške, pozabila), a knjiga mi je bila zelo zelo všeč… prav zaradi glavnega sporočila, a seveda ne samo zaradi tega

  2. Veš kaj Blogo, sto ljudi sto čudi. Jaz sem v primerjvi s tabo le malce … sam malce 😉 bolj v letih, pa imam že malo bolj staromoden okus 🙂

  3. Res ne vem kaj ti pri tem filmu ni bilo všeč. Meni se Varuškin dnevnik zdi prav lep film. Tak za sprostitev. S filmom ni prav nič narobe.

Komentarji so izklopljeni.